Maszynka do mielenia mięsa (wilk) HENDI Profi Line 1/2 UNGER 12. Dedykowany do stosowania profesjonalnego, perfekcyjnie sprawdza się w sklepach rzeźniczych, supermarketach, pokaźnych stołówkach, restauracjach i innych punktach gastronomicznych. Do mielenia każdego typu mięsa bez kości. Wydajność orientacyjna do 150 kg/godz.
wytworna pokrywa silnika wytworzona z polerowanego odlewu aluminium. Gardziel wyprodukowana ze stali nierdzewnej AISI 304. Wyciszona przekładnia zębata pracująca w kąpieli olejowej (niezwykle cicha). Demontowalna gardziel ze stali nierdzewnej. Wentylowany silnik asynchroniczny, z zabezpieczeniem przed przegrzaniem. Liczna obrotów ślimaka: 140 obr./min. Kołek dociskowy wykonany z polietylenu. Taca z lejem załadowczym ze stali rdzoodpornej. Otwór załadowczy o średnicy 52 mm. Średnica wyjścia gardzieli 70 mm.
Wilk z systemem 1/2 unger: pakiecie sitko z otworami o średnicy 6,5 mm, szarpak i nóż.
Wilk nie jest dedykowany do pracy ciągłej.
Uwaga:
Wilk nie jest asygnowany do pracy ciągłej.