Wilk do mięsa Kitchen Line 22 o wysokiej jakości to mistrzowskie urządzenie przeznaczone do mielenia wszystkich rodzajów mięsa bez kości i skóry. Prosty demontaż upraszcza czyszczenie urządzenia. Silnik posiada zabezpieczenie przed przegrzaniem. Szybkość obrotowa 170 obr./min. Lej załadowczy i głowica tworzone z polerowanego stopu aluminium. Gardziel tworzona z odlewu żeliwa (10mm)
Lejek do kiełbas z polipropylenu. Taca załadowcza stworzona ze stali rdzoodpornej.
W wyposażeniu 2 sitka ø82mm z otworami ø6 i 8 mm wyprodukowane ze stali nierdzewnej. Nóż i ślimak wytwarzane ze stali rdzoodpornej. Kołek dociskowy tworzony z polietylenu. Przycisk resetujący chroni przed przeciążeniem. Dodatkowym atutem są przeciwpoślizgowe nóżki.
efektywność chwilowa: 200-220 kg/h