Maszynka do rozbijania mięsa - kotleciarka. wytwarzana ze stali rdzoodpornej. Sugerowana do restauracji, sklepów mięsnych, stołówek. Dedykowana jest do nacinania i zmiękczania mięsa wołowego i wieprzowego - zastępuje tradycyjne rozbijanie mięsa tłuczkiem. Dwa komplety stalowych ostrzy sprawią,nawet najtwardsze mięso stanie się nietrudne w obróbce grzejnej i formowaniu. Zwłaszcza schab poddany takiemu nacinaniu zachowuje swoje naturalne soki, staje się pulchny i soczysty. Skutkiem jest znacznie mniejszy ubytek wagowy niż przy konwencjonalnym rozbijaniu.
Maksymalna wielkość porcji mięsa - 16x3 cm.
W wyposażeniu przystawka nacinająca. Można w dodatku dokupić przystawkę zgniatającą z wałkami z polipropylenu oraz przystawkę tnącą do mięsa na shoarmę.
Uwaga:
Urządzenie nie jest asygnowane do pracy ciągłej.