• Producent: Wusthof
  • Kategoria: Noże kuchenne
  • Długość noża: 200 mm
Nóż szefa 200 mm, CLASSIC IKON CREME, Nóż szefa jest niezastąpionym najistotniej uniwersalnym nożem, wspaniale nadającym się do cięcia, siekania, krojenia w plasterki czy kostki. Dzięki optymalnej wadze i idealnemu wyważeniu sprawdza się jeszcze przy cięższym pracach jak krojenie twardych warzyw czy porcjowanie mięsa. Wielkie ostrze można na dodatek użyć do skrobania, a także przenoszenia przygotowanych elementów z deski na patelnię czy do garnka. O linii CLASSIC IKON CREME, Dzięki subtelnej, kremowej rękojeści noże kolekcji CLASSIC IKON CREME odznaczają się wszystkimi zaletami produktów kolekcji CLASSIC IKON w dodatku stając się bezspornie przyciągającymi wzrok elementami każdej kuchni. Rękojeść wykonana z materiału syntetycznego, wcześniej nitowanego, bez spoinowo łączonego spełnia najwyższe standardy i pozwala łatwo utrzymać noże w czystości. Dzięki progresywnej geometrii głowni ( brody ) noża i praktycznemu, zaoblonemu kształtowi rączki, nóż wyśmienicie leży w rąk i jest przychylny w użytkowaniu. Ostrze jest skrajnie ostre i pozostaje takim przez długi czas. Za sprawą rewelacyjnego rzemiosła cięcie, siekanie i porcjowanie nożami CLASSIC IKON CREME jest prawdziwą przyjemnością. Cechy noży linii CLASSIC IKON CREME, starannie wykuty z jednego fragmentu stali chromowo-molbdenowo-wanadowej X50CrMoV15 (stop gwarantujący odpowiednią równowagę pomiędzy odpornością na korozję, twardością i wytrzymałością na pękanie), Brak brody zezwala na naostrzenie noża na całej długości ostrza wraz ze specjalnie zaprojektowaną rękojeścią noż jest odpowiednio zrównowa-żony, Potrójnie nitowane ostrze, nitami wykonanymi ze stali nierdzewnej (zwiększona oporność na korozję), technologia Precision Edge (PEtec) zapewnia o 20% ostrzejszą krawędź tnącą noża, Hartowane do 58 ° Rockwell (trafna twardość zapewniająca długo-trwały efekt ostrej krawędzi i łatwość jej ponownego ostrzenia), Rękojeść stworzona jest z niezwykle wytrzymałego materiału syntetyczne-go - polioksymetylenu (POM) - o ścisłej strukturze molekularnej, niepodatnej na blaknięcie i odbarwienia, tworzono w Solingen w Niemczech, Noże można myć w zmywarce, polecane jest jednak mycie ręczne. Jak dbać o noże WÜSTHOF, Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje parametry. W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć. Technicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ w trakcie mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące posiadać wpływ na ich żywotność. W trakcie cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Także nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie części. Właściwości produktu, ostrze: stal chromowo-molibdenowo-wanadowa X50CrMoV15, wykute z jednego fragmentu stali, 20% ostrzejsza krawędź noża dzięki technologii Precision Edge (PEtec), brak brody zezwala na ostrzenie na całej długości noża, ostrze zatopione w całej długości uchwytu, potrójne nitowanie ostrza do rękojeści, nity ze stali nierdzewnej odpornej na korozję, rękojeść: materiał syntetyczny polioksymetylen, odporny na blaknięcie i odbarwienia, rękojeść w kolorze ecru

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Noże kuchenne