Nóż uniwersalny DAMASCUS o długości 12 cm. Jest to nóż zwany kuchennym lub uniwersalnym. Genialny do krojenia mięsa, wędlin, owoców i warzyw.
Noże ze stali damasceńskiej są realizowane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pielęgnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI. Obie strony ostrza są udekorowane tradycyjnym wykończeniem standardowym dla stali damasceńskiej uzyskanym przez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest oryginalnym arcydziełem konwencjonalnej sztuki rękodzielniczej.
cechy produktu:
- ostrze: stal damasceńska
- 32 warstwy stali skuwanej na gorąco
- twardość 59-61 HRC
- szczególnie wysoka ostrość noża
- rękojeść produkowana z twardego drewna pakka
- noże należy myć ręcznie
- ostrze przystrojone dwustronnie konwencjonalnym wykończeniem
- lekki
- długość całkowita 24 cm.