Obieraczka SKBZ 6 L jest niewielkim urządzeniem służącym do obierania warzyw okopowych (marchew, buraki czerwone, ziemniaki), jednak najczęściej jest użytkowana do obierania ziemniaków. Jednorazowy wsad warzyw 6 kg. Walec obieraczki, drzwiczki oraz dno są pokryte korundem, która zagwarantuje skrupulatne obieranie warzyw. Obudowa obieraczki jest wytworzona ze stali malowanej proszkowo. Urządzenie musi być podłączone do wody, ponieważ cykl obierania odbywa się z udziałem wody bieżącej. Dzięki czemu warzywa są już wstępnie opłukane, a solidnie rozdrobnione i nawodnione obierki prosto spływają do kanalizacji. Po maszynowym obieraniu warzywa wymagają jeszcze tzw. Wyoczkowania i starannego opłukania.
pokaźniejszą wydajność obierania uzyskamy, sortując warzywa wg wielkości – produkty o podobnej wielkości obierać się będą w tym samym czasie, bez zbędnego tracenia na wadze.
Korund to wyjątkowo twardy minerał, niełupliwy, niepodatny na środki chemiczne i ścieranie, dlatego nie ma konieczności podmiany okładzin.
Uwaga:
w sytuacji słabo drożnej kanalizacji zaleca się użytkowanie separatora obierzyn. W wyposażeniu wyłącznik. Montaż urządzenia musi być wytworzony poprzez autoryzowany lub certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji. Możliwość wydłużenia gwarancji do 24 miesięcy po zarejestrowaniu urządzenia, a także dokonaniu płatnego przeglądu urządzenia. Towar na zamówienie. Czas realizacji uzgadniany przy składaniu zamówienia.