Obieraczka SKBZ 12 L jest urządzeniem służącym do obierania warzyw okopowych (marchew, buraki czerwone, ziemniaki), jednak głównie jest wykorzystywana do obierania ziemniaków. Jednorazowy wsad warzyw 12 kg. Walec obieraczki, drzwiczki oraz dno są pokryte korundem, która gwarantuje staranne obieranie warzyw. Pokrywa obieraczki jest wykonana ze stali malowanej proszkowo. Urządzenie musi być podłączone do wody, ponieważ cykl obierania odbywa się z udziałem wody bieżącej. Dzięki czemu warzywa są już wstępnie opłukane, a potężnie rozdrobnione i nawodnione obierki łatwo spływają do kanalizacji. Po maszynowym obieraniu warzywa wymagają jeszcze tzw. Wyoczkowania i precyzyjnego opłukania.
większą produktywność obierania uzyskamy, sortując warzywa wg wielkości – produkty o podobnej wielkości obierać się będą w tym samym czasie, bez zbędnego tracenia na wadze.
Korund to niezwykle twardy minerał, niełupliwy, odporny na środki chemiczne i ścieranie, dlatego nie ma konieczności zamiany okładzin.
Uwaga:
w przypadku słabo drożnej kanalizacji zaleca się używanie separatora obierzyn. W wyposażeniu wyłącznik. Montaż urządzenia musi być wyprodukowany poprzez autoryzowany albo certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji. Możliwość wydłużenia gwarancji do 24 miesięcy po zarejestrowaniu urządzenia, a także dokonaniu płatnego przeglądu urządzenia. Towar na zamówienie. Czas wymogi określany przy składaniu zamówienia.