Obieraczka SKBZ 20N jest urządzeniem stworzonym ze stali rdzoodpornej służącym do obierania warzyw okopowych (marchew, buraki czerwone, ziemniaki), jednak przeważnie jest wykorzystywana do obierania ziemniaków. Jednorazowy wsad ziemniaków 20 kg.
Walec obieraczki, drzwiczki i dno są pokryte korundem, która zapewnia skrupulatne obieranie warzyw. Urządzenie musi być podłączone do wody, ponieważ cykl obierania odbywa się z udziałem wody bieżącej. Dzięki temu warzywa są już wstępnie opłukane, a mocno rozdrobnione i nawodnione obierki prosto spływają do kanalizacji. Po maszynowym obieraniu warzywa wymagają jeszcze tzw. Wyoczkowania i skrupulatnego opłukania.
większą sprawność obierania uzyskamy, sortując warzywa wg wielkości – produkty o podobnej wielkości obierać się będą w tym samym czasie, bez zbędnego tracenia na wadze.
Korund to nad wyraz twardy minerał, niełupliwy, niepodatny na środki chemiczne i ścieranie, dlatego nie ma konieczności wymiany okładzin.
Uwaga:
w sytuacji słabo drożnej kanalizacji zaleca się wykorzystywanie separatora obierzyn. W wyposażeniu wyłącznik. Montaż urządzenia musi być wytwarzany poprzez autoryzowany albo certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji. Możliwość wydłużenia gwarancji do 24 miesięcy po zarejestrowaniu urządzenia oraz dokonaniu płatnego przeglądu urządzenia. Produkt na zamówienie. Czas wymagania ustalany przy składaniu zamówienia.