Obieraczka SKBZ 12N jest urządzeniem wytworzonym ze stali rdzoodpornej służącym do obierania warzyw okopowych (marchew, buraki czerwone, ziemniaki), jednak przeważnie jest użytkowana do obierania ziemniaków. Jednorazowy wsad warzyw 12 kg. Walec obieraczki, drzwiczki, a także dno są pokryte korundem, która gwarantuje precyzyjne obieranie warzyw. Urządzenie musi być podłączone do wody, ponieważ proces obierania odbywa się z udziałem wody bieżącej. Dzięki temu warzywa są już wstępnie opłukane, a mocno rozdrobnione i nawodnione obierki z łatwością spływają do kanalizacji. Po maszynowym obieraniu warzywa wymagają jeszcze tzw. Wyoczkowania i precyzyjnego opłukania.
większą efektywność obierania uzyskamy, sortując warzywa wg wielkości – produkty o podobnej wielkości obierać się będą w tym samym czasie, bez zbędnego tracenia na wadze.
Korund to bardzo twardy minerał, niełupliwy, oporny na środki chemiczne i ścieranie, dlatego nie ma konieczności zamiany okładzin.
Uwaga:
w sytuacji słabo drożnej kanalizacji zaleca się stosowanie separatora obierzyn. W wyposażeniu wyłącznik. Montaż urządzenia musi być wytworzony poprzez autoryzowany lub certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji. Możliwość wydłużenia gwarancji do 24 miesięcy po zarejestrowaniu urządzenia i dokonaniu płatnego przeglądu urządzenia. Artykuł na zamówienie. Czas wymogi ustalany przy składaniu zamówienia.