Obieraczka SKBZ-20L o wsadzie 20 kg jest urządzeniem służącym do obierania warzyw okopowych (marchew, buraki czerwone, ziemniaki), jednak na ogół jest używana do obierania ziemniaków. Walec obieraczki, drzwiczki, a także dno są pokryte korundem, która zagwarantuje skrupulatne obieranie warzyw. Obudowa obieraczki jest wyprodukowana ze stali malowanej proszkowo. Urządzenie musi być podłączone do wody, ponieważ proces obierania odbywa się z udziałem wody bieżącej. Dzięki temu warzywa są już wstępnie opłukane, a potężnie rozdrobnione i nawodnione obierki prosto spływają do kanalizacji. Po maszynowym obieraniu warzywa wymagają jeszcze tzw. Wyoczkowania i starannego opłukania.
pokaźniejszą sprawność obierania uzyskamy, sortując warzywa wg wielkości – produkty o podobnej wielkości obierać się będą w tym samym czasie, bez zbędnego tracenia na wadze.
Korund to szczególnie twardy minerał, niełupliwy, wytrzymały na środki chemiczne i ścieranie, dlatego nie ma konieczności zamiany okładzin.
Uwaga:
w przypadku słabo drożnej kanalizacji zaleca się użytkowanie separatora obierzyn. W wyposażeniu wyłącznik. Montaż urządzenia musi być produkowany poprzez autoryzowany albo certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji. Możliwość wydłużenia gwarancji do 24 miesięcy po zarejestrowaniu urządzenia oraz dokonaniu płatnego przeglądu urządzenia. Artykuł na zamówienie. Czas wymagania określany przy składaniu zamówienia.