Kuchnia gastronomiczna elektryczna 2-polowa z podstawą otwartą producenta Tecnoinox z linii Tecno74 to kombinacja progresywności i bezusterkowości, przeznaczona średnim, a także sporym restauracjom i hotelom. Wykonana z myślą o najwyższych standardach jakości, oferuje nie tylko unikatową skuteczność,dodatkowo dba o detale, które usprawniają codzienną pracę w kuchni.
wytwarzana z najwyższej klasy stali rdzoodpornej AISI 304 o grubości 1,5 mm, zagwarantuje oraz łatwość w czyszczeniu dzięki prasowanym blatom z zaokrąglonymi narożnikami, a także zbiornikom z szerokimi rowkami. Otwory wentylacyjne można łatwo wyjąć, a sama kuchnia perfekcyjnie komponuje się z innymi urządzeniami, zapewniając wysoki poziom higieny.
Model kuchni z hermetyczną płytą, formowaną górą i formowaną płytą dla udoskonalonej higieny. Średnica płyty grzewczej wynosi 22 cm. Urządzenie ma regulację w zakresie 6 stopni mocy. Moc niezależnych okrągłych stref grzejnych wynosi 2x2,6 kW. Podstawa urządzenia otwarta (bez drzwi) rozmiary wewnętrzne 3 3x57,4x39,5 cm i stanowi perfekcyjne miejsce do przechowywania naczyń i innych akcesoriów kuchennych.
Urządzenia Tecnoinox są zbudowane z włoskich lub europejskich tworzyw i elementów, gwarantując bezawaryjność na poziomie powyżej 99%. Uszczelnienia z siatki stalowej i włókna szklanego doskonałą izolację i długofalową trwałość na wysokie temperatury. Większość modeli ma komorę techniczną z tyłu na przyłącza. Na dodatek, dzięki ekskluzywnemu systemowi mocowania Tecnoinox, urządzenia te są nieskomplikowane do zainstalowania i dostosowania, z regulowanymi nogami ze stali rdzoodpornej AISI 304.
Urządzenie regulowane nóżki w zakresie od 15,5 do 25 cm.