Kuchnia gastronomiczna elektryczna 4-polowa z podstawą otwartą producenta Tecnoinox z serii Tecno74 to kompozycja progresywności i bezusterkowości, przeznaczona średnim i sporym restauracjom i hotelom. Produkowana z myślą o najwyższych standardach jakości, oferuje nie tylko unikatową efektywność,na dodatek dba o detale, które ułatwiają codzienną pracę w kuchni.
wyprodukowana z najwyższej klasy stali rdzoodpornej AISI 304 o grubości 1,5 mm, zapewnia , a także łatwość w czyszczeniu dzięki prasowanym blatom z zaokrąglonymi narożnikami i zbiornikom z szerokimi rowkami. Otwory wentylacyjne można łatwo wyjąć, a sama kuchnia świetnie komponuje się z innymi urządzeniami, zapewniając wysoki poziom higieny.
Model kuchni z hermetyczną płytą, formowaną górą i formowaną płytą dla lepszej higieny. Średnica płyty grzewczej wynosi 22 cm. Urządzenie posiada regulację w zakresie 6 stopni mocy. Moc niezależnych stref grzejnych wynosi 4x2,6 kW - łącznie 10,4 kW. Podstawa urządzenia otwarta (bez drzwi) rozmiary wewnętrzne 7 3x57,4x39,5 cm i stanowi genialne miejsce do przechowywania naczyń i innych akcesoriów kuchennych.
Współczynnik wodoszczelności - IPX wynosi 4, co oznacza całkowitą ochronę przed spryskiwaniem i zachlapaniem wodą z różnych kierunków z natężeniem do 10 litrów na minutę. Objętość 0,41 m³.
Urządzenia Tecnoinox są zbudowane z włoskich lub europejskich tworzyw i komponentów, zapewniając bezawaryjność na poziomie powyżej 99%. Uszczelnienia z siatki stalowej i włókna szklanego idealną izolację i długookresową odporność na wysokie temperatury. Większość modeli ma komorę techniczną z tyłu na przyłącza. Dodatkowo, dzięki luksusowemu systemowi mocowania Tecnoinox, urządzenia te są łatwe do zainstalowania i dopasowania, z dostosowywanymi nogami ze stali rdzoodpornej AISI 304.
Urządzenie dostosowywane nóżki w zakresie od 15,5 do 25 cm.