Kuchnia gastronomiczna elektryczna 2-polowa na podstawie otwartej firmy Tecnoinox z płytami grzewczymi kwadratowymi z linii Tecno74 to kompozycja progresywności i bezusterkowości, przeznaczona średnim oraz obfitym restauracjom i hotelom. Wykonana z myślą o najwyższych standardach jakości, proponuje nie tylko wyjątkową wydajność,także dba o detale, które upraszczają codzienną pracę w kuchni.
wytwarzana z najwyższej klasy stali nierdzewnej AISI 304 o grubości 1,5 mm, zagwarantuje i łatwość w czyszczeniu dzięki prasowanym blatom z zaokrąglonymi narożnikami oraz zbiornikom z szerokimi rowkami. Otwory wentylacyjne można łatwo wyjąć, a sama kuchnia doskonale komponuje się z innymi urządzeniami, zapewniając wysoki poziom higieny.
Model kuchni z hermetyczną płytą, formowaną górą i formowaną płytą dla ulepszonej higieny. wymiary płyty grzejnej wynoszą 22 x 22 cm. Urządzenie posiada regulację w zakresie 6 poziomów mocy. Moc niezależnych stref cieplnych wynosi 4x2,6 kW, łącznie 10,4 kW.
Współczynnik wodoszczelności - IPX wynosi 4, co oznacza całkowitą ochronę przed spryskiwaniem i zachlapaniem wodą z przeróżnych kierunków z natężeniem do 10 litrów na minutę. Objętość 0,41 m³.
Podstawa urządzenia otwarta (bez drzwi) rozmiary wewnętrzne 7 3x57,4x39,5 cm i stanowi świetne miejsce do przechowywania naczyń i innych akcesoriów kuchennych.
Urządzenia Tecnoinox są zbudowane z włoskich albo europejskich materiałów i składników, gwarantując bezusterkowość na poziomie powyżej 99%. Uszczelnienia z siatki stalowej i włókna szklanego wspaniałą izolację i długookresową odporność na wysokie temperatury. Większość modeli posiada komorę technologiczną z tyłu na przyłącza. Ponadto, dzięki wytwornemu systemowi mocowania Tecnoinox, urządzenia te są nieskomplikowane do zainstalowania i dostosowania, z dostosowywanymi nogami ze stali rdzoodpornej AISI 304.
Urządzenie regulowane nóżki w zakresie od 15,5 do 25 cm.