Piec konwekcyjno-parowy elektryczny Smeg Alfa genialnie sprawdzi się w niewiele znaczących i obszerniejszych restauracjach. Jednorazowo piec pomieści 10 blach 60x40 cm, a także GN 1/1. Sterowanie manualne odbywa się przy pomocy 4 pokręteł. Odległość pomiędzy prowadnicami we wnętrzu pieca wynosi 77 mm. Termostat z regulacją ręczną od 50 do 270 poziomów celsjusza. Zaimplementowany timer z regulacją manualną w zakresie od 1 do 60 minut. Piec posiada następujące funkcje pieczenia: konwekcja, konwekcja z nawilżaniem. Na dodatek urządzenie posiada pokrętło do manualnego odprowadzania nadmiaru pary.
obudowa pieca wytwarzana ze stali nierdzewnej. Z tyłu pieca znajduje się przyłącze wody 3/4 cala. Komora pieczenia wykonana ze stali nierdzewnej. We wnętrzu zostały zamontowane 3 wentylatory pracujące w przeciwległych kierunkach, naprzemiennie. Każdy wentylator posiada system nawilżania z możliwością manualnego ustawienia. Podwójnie przeszklone drzwi mają zawiasy z prawej strony. Piec posadowiony na nóżkach z regulowaną wysokością.
Uwaga:
artykuł na zamówienie. Czas wymogi ustalany przy składaniu zamówienia. Blachy albo pojemniki GN należy dokupić osobno.