• Producent: Smeg
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny Smeg Galileo wyśmienicie stanie na wysokości zadania do gotowania, pieczenia, grillowania, wolnego gotowania oraz regeneracji potraw. Jednorazowo piec pomieści 5 blach 60x40 cm lub 5 pojemników GN 1/1. Odstęp pomiędzy prowadnicami wynosi 7 cm dla pojemników GN i 9 cm dla blach 60x40 cm. Dzięki połączeniu mocy i temperatury trybu konwekcyjnego z bezpośrednim wtryskiem pary piec zapewnia minimalną utratę wagi przygotowywanych potraw. Piec wykorzystuje technologię SteamArt, która optymalizuje skuteczność i gwarantuje równomierne gotowanie, a także pozwala zachowywać wszystkie komponenty odżywcze przygotowywanych dań. Funkcja grill umożliwia przygotowanie grillowanych dań w doskonałych warunkach. Tryb nocny to przydatna funkcja, która zezwala na dłuższe gotowanie w niskiej temperaturze nawet pod nieobecność personelu! System delta T w połączeniu z starannym sterowaniem temperaturą zapewnia świetne i powtarzalne przyrządzanie potraw o najwyższej jakości, nawet przy pełnym załadunku. Wbuowany timer zagwarantuje regulację czasu od 0 do 23 godzin albo od 0 do 59 minut. W pamięci urządzenia jest 512 programów gotowania z możliwością ich modyfikacji. Każdy program może mieć do 8 etapów pieczenia.

obudowa pieca wytwarzana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Nóżki pieca mają możliwość regulacji. Komora w typie ThermoFunnely ma tylną ściankę w formie paraboli, co udoskonala dystrybucję powietrza. Para wodna może być wyprodukowana natryskowo, dzięki temu piec nadaje się do pieczenia kombinowanego mrożonek i obfitych ilości żywności. Technologia SteamArt, gwarantuje możliwość wytwarzania nasyconej pary w wodnej w krótkim czasie i w stosunkowo niskiej temperaturze (od 30 poziomów). Drzwi z potrójnym szkleniem mają zawiasy z lewej strony. W komorze zastosowano oświetlenie LED zapewniające trafny poziom oświetlenia. Czteropunktowa sonda w komorze gwarantuje precyzyjny odczyt, dzięki któremu podczas przyrządzania potraw nie ma miejsca na błąd. Wewnątrz znajduje się jeden niezwykle wydajny wentylator gwarantujący równomierne rozprowadzanie ciepła w komorze gotowania. Wentylator posiada regulację obrotów od 50 do 100%. Piec sterowany jest za pomocą dotykowego wyświetlacza o przekątnej ekranu 7 cali, który zezwala na niezwykle skrupulatne dopasowanie parametrów gotowania. W drzwiach został również zamontowany port USB, dzięki któremu aktualizacja i ładowanie nowych przepisów jest stanowczo proste. Piec ma system automatycznego mycia WashArt gwarantujący równomierne mycie i szybkie suszenie dzięki 3 programom i funkcji płukania na dodatek w obudowie pieca zamontowany jest także chowany pojemnik na detergent w płynie o objętości do 3 litrów.

Uwaga:

towar na zamówienie. Czas oczekiwania ustalany przy składaniu zamówienia. Blachy lub pojemniki GN należy dokupić osobno.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne