Piec konwekcyjno-parowy elektryczny Smeg Alfa świetnie stanie na wysokości zadania w niepokaźnych i obszerniejszych restauracjach. Jednorazowo piec pomieści 6 blach 60x40 cm, a także GN 1/1. Sterowanie manualne odbywa się przy pomocy 4 pokręteł. Odległość między prowadnicami wewnątrz pieca wynosi 77 mm. Termostat z regulacją ręczną od 50 do 270 stopni celsjusza. Wbudowany timer z regulacją manualną w zakresie od 1 do 60 minut. Piec ma następujące funkcje pieczenia: konwekcja, konwekcja z nawilżaniem. Na dodatek urządzenie posiada pokrętło do manualnego odprowadzania nadmiaru pary.
pokrywa pieca produkowana ze stali nierdzewnej. Z tyłu pieca znajduje się przyłącze wody 3/4 cala. Komora pieczenia tworzona ze stali nierdzewnej. Wewnątrz zostały zamontowane 3 wentylatory pracujące w przeciwległych kierunkach, naprzemiennie. Każdy wentylator ma system nawilżania z możliwością manualnego ustawienia. Podwójnie przeszklone drzwi posiadają zawiasy z lewej strony. Piec posadowiony na nóżkach z regulowaną wysokością.
Uwaga:
artykuł na zamówienie. Czas wymagania ustalany przy składaniu zamówienia. Blachy lub pojemniki GN należy dokupić osobno.