Piec konwekcyjno-parowy elektryczny Smeg Alfa nieprzeciętnie stanie na wysokości zadania w drobnych restauracjach. Jednorazowo piec pomieści 4 blachy 60x40 cm lub 4 pojemniki GN 1/1. Sterowanie manualne odbywa się za pomocą 3 pokręteł. Odległość między prowadnicami w środku pieca wynosi 77 mm. Termostat z regulacją ręczną od 50 do 270 stopni celsjusza. Zastosowany timer z regulacją manualną w zakresie od 1 do 60 minut. Piec posiada następujące funkcje pieczenia: konwekcja, konwekcja z nawilżaniem.
obudowa pieca wyprodukowana ze stali rdzoodpornej. Z tyłu pieca znajduje się przyłącze wody 3/4 cala. Komora pieczenia wytwarzana ze stali rdzoodpornej. We wnętrzu zostały zamontowane 2 wentylatory pracujące w przeciwległych kierunkach, naprzemiennie. Każdy wentylator ma system nawilżania z możliwością manualnego ustawienia. Podwójnie przeszklone drzwi otwierane z góry na dół. Piec posadowiony na nóżkach z dostosowywaną wysokością.
Uwaga:
towar na zamówienie. Czas kryteria ustalany przy składaniu zamówienia. Blachy albo pojemniki GN należy dokupić osobno.