• Producent: Smeg
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny Smeg Alfa rewelacyjnie spełni oczekiwania w śladowych restauracjach. Jednorazowo piec pomieści 4 blachy 60x40 cm lub 4 pojemniki GN 1/1. Sterowanie manualne odbywa się przy pomocy 3 pokręteł. Odległość między prowadnicami w środku pieca wynosi 77 mm. Termostat z regulacją ręczną od 50 do 270 poziomów celsjusza. Wbudowany timer z regulacją manualną w zakresie od 1 do 60 minut. Piec posiada następujące funkcje pieczenia: konwekcja, konwekcja z nawilżaniem.


obudowa pieca stworzona ze stali rdzoodpornej. Z tyłu pieca znajduje się przyłącze wody 3/4 cala. Komora pieczenia wytwarzana ze stali nierdzewnej. W środku zostały zamontowane 2 wentylatory pracujące w przeciwległych kierunkach, naprzemiennie. Każdy wentylator posiada system nawilżania z możliwością manualnego ustawienia. Podwójnie przeszklone drzwi posiadają zawiasy z lewej strony. Piec posadowiony na nóżkach z regulowaną wysokością.

Uwaga:

artykuł na zamówienie. Czas wymagania ustalany przy składaniu zamówienia. Blachy albo pojemniki GN należy dokupić osobno.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne