Piec konwekcyjno-parowy elektryczny Smeg Alfa perfekcyjnie sprawdzi się w niewiele znaczących i obszerniejszych restauracjach. Jednorazowo piec pomieści 6 blach 60x40 cm oraz GN 1/1. Sterowanie manualne odbywa się przy pomocy 4 pokręteł. Odległość pomiędzy prowadnicami wewnątrz pieca wynosi 77 mm. Termostat z regulacją ręczną od 50 do 270 stopni celsjusza. Zaimplementowany timer z regulacją manualną w zakresie od 1 do 60 minut. Piec posiada następujące funkcje pieczenia: konwekcja, konwekcja z nawilżaniem. Na dodatek urządzenie posiada pokrętło do manualnego odprowadzania nadmiaru pary.
obudowa pieca wytworzona ze stali rdzoodpornej. Z tyłu pieca znajduje się przyłącze wody 3/4 cala. Komora pieczenia produkowana ze stali rdzoodpornej. W środku zostały zamontowane 3 wentylatory pracujące w przeciwległych kierunkach, naprzemiennie. Każdy wentylator ma system nawilżania z możliwością manualnego ustawienia. Podwójnie przeszklone drzwi mają zawiasy z prawej strony. Piec posadowiony na nóżkach z dostosowywaną wysokością.
Uwaga:
produkt na zamówienie. Czas wymogi ustalany przy składaniu zamówienia. Blachy albo pojemniki GN należy dokupić osobno.