Patelnia gastronomiczna FORGAST dedykowana do obróbki termicznej potraw, polegającej na duszeniu, gotowaniu, smażeniu, a także grillowaniu. Urządzenie asygnowane dla drobnej, średniej i pokaźnej gastronomii.
• stabilna konstrukcja nie wymagająca mocowania urządzenia do podłoża
• Skokowy system podnoszenia / uchylania pokrywy
• 4 pozycje przechyłu misy z blokadą położenia służący do jej opróżniania
• Odprowadzenie skroplin z pokrywy zamykającej
• użyteczna wysokość urządzenia oraz położenia uchwytu pokrywy
• budowa elementów cieplnych (3 grzałki), a także dna gwarantuje wyśmienity rozkład temperatury na całej jego powierzchni.
• Wylewka o szerokości 100 mm umożliwia dozowanie płynów bezpośrednio z misy patelni.
• Płynna, dokładna, regulacja temperatury w zakresie 50-275 °C (termostat EGO)
• Termostat bezpieczeństwa z manualnym resetem, przystępnym na panelu sterowania (termostat EGO).
• Kontrolka pracy grzałek, ostrzega przed wysoka temperaturą urządzenia.
• Możliwość wypoziomowania. Regulacja nóżek w zakresie +/-20 mm
• Wykonanie stal nierdzewna J4
• sprawność 100 kotletów / godzinę
Uwaga:
Czas realizacji zamówienia wynosi 5 dni roboczych.