Rożno (rożen) elektryczne, obrotowe model ADA E18R, dedykowane do pieczenia kurczaków, golonek, szynek itp. Po zamontowaniu odpowiednich przystawek, można je też wykorzystać do pieczenia ryb np. Pstrąga, makreli. Wyprodukowane ze stali nierdzewnej, kwasoodpornej gat. AISI 304 i z niezawodnych, wysokojakościowych podzespołów.
Czas pieczenia 80-90 minut.
Rożno elektryczne ADA, stosowane jest do pracy w restauracjach, sklepach, food truckach i przyczepach gastronomicznych. Nie wymaga specjalnej wentylacji, a oświetlenie komory grzejnej wpływa należycie na wygląd i ekspozycję opiekanych produktów. Zaopatrzone w obrotowe widelce, gdzie każdy posiada osobny napęd.
Grzałki elektryczne zlokalizowane na tylnej ścianie urządzenia. Regulacja temperatury za pomocą pokręteł.
Otwierane drzwi na boki, wyprodukowane ze szkła hartowanego. W wyposażeniu znajduje się na dodatek ruchoma wanna, do której skapuje tłuszcz z opiekanych potraw.