Rożno (rożen) karuzelowe, elektryczne, obrotowe model ADA EK12, dedykowane do pieczenia kurczaków, golonek, szynek itp.
Można je też zastosować do pieczenia ryb np. Pstrąga, makreli. Opiekane produkty, umieszczane są w koszykach, które mocuje się na obrotowym bębnie.
Urządzenie wytwarzane ze stali rdzoodpornej, kwasoodpornej gat. AISI 304, a także z bezawaryjnych, wysokojakościowych podzespołów.
zaopatrzone w termoobieg, oraz zabezpieczenia chroniące je przed uzyskaniem zbyt wysokiej temperatury. Grzałki elektryczne zlokalizowane są w górnej części urządzenia.
Regulacja temperatury odbywa się za pomocą pokręteł. Otwierane drzwi na boki, wykonane ze szkła hartowanego.
W wyposażeniu znajduje się ponadto ruchoma wanna, do której skapuje tłuszcz z opiekanych produktów.
Urządzenie, nie wymaga specjalnej wentylacji, a oświetlenie komory cieplnej wpływa dobrze na wygląd i ekspozycję opiekanych produktów.
Rożno karuzelowe, stosowane jest do pracy w restauracjach, sklepach, food truckach i przyczepach gastronomicznych.
Oferta zawiera trzy typy koszyków do rożen karuzelowych: koszyk na kurczaki, koszyk na udka i brytfanna.