• Producent: Ada-Gastrogaz
  • Kategoria: Pozostałe wyposażenie gastronomii
Smażalnik ciśnieniowy elektryczny ADA SCE12 (frytownica ciśnieniowa), to fachowe urządzenie gastronomiczne, przeznaczonym do smażenia produktów w gorącym oleju pod ciśnieniem.
Smażenie ciśnieniowe zagwarantuje krótki czas obróbki, bez wnikania oleju w towar, co na skutek czego gwarantuje rewelacyjne walory smakowe.
Urządzenie zbudowane jest ze stali nierdzewnej, kwasoodpornej (szlachetna stal AISI 316L i AISI 304).
pasuje do smażenia nie tylko produktów mięsnych takich jak np. Kurczak w panierce, wieprzowina, ryby,dodatkowo do warzyw (ziemniaki, pieczarki).
Smażalnik został wyekwipowany w specjalną zimną komorę, gdzie osadzają się resztki przygotowywanych potraw. Pozwala to, na odseparowanie niepożądanych produktów, od właściwego posiłku. W zimnej komorze panuje niższa temperatura, resztki potraw opadając do niej, nie ulegają przypaleniu, dzięki czemu nie zanieczyszczają oleju i wydłużają jego okres przydatności.
Urządzenie ma zabezpieczania broniące je przed uzyskaniem zbyt wysokiej temperatury oleju, oraz specjalne zawory regulujące ciśnienie panujące we wnętrzu komory smażalniczej, które jest stale kontrolowane.
Smażalniki wyekwipowane są w kosze do smażenia o średnicy 23cm i wysokosci 26cm i dostosowywane nóżki.
uzupełniającą opcją jest kosz dzielony. Kosz dzielony składa się z 4 komponentów o srednicy 23 cm i 6,5 cm wysoki.

Uwaga:

produkt na zamówienie.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe wyposażenie gastronomii