mistrzowski piec konwekcyjno-parowy Forgast asygnowany jest dla gastronomii i piekarni i cukierni i sklepów. Na 10 pojemników GN 1/1 albo 10 blach 60x40 cm. Sterowanie cyfrowe.
profesjonalny piec konwekcyjno-parowy Forgast znajdzie zastosowanie wszędzie tam, gdzie najmocniejsza jest najwyższa jakość gotowania na parze, pieczenia, a także grillowania. Dzięki wyśmienitemu przepływowi powietrza we wnętrzu komory i jej jednoczesnej wentylacji, możliwe jest uzyskanie nadzwyczajnych efektów kulinarnych. Urządzenie daje możliwość obróbki warzyw, mięs, produktów cukierniczych jednocześnie mrożonych i przygotowanych z bezkompromisowego świeżego ciasta. Możliwość pracy na dwóch standardach blach daje całkowitą uniwersalność zastosowań równocześnie w gastronomii i piekarnictwie.
Elektronicznie sterowane dozowanie pary daje nadzwyczajne efekty przy gotowaniu warzyw, pieczeniu mięs, zachowując ich właściwości odżywcze minimalizując ubytki masy. 99 programów pozwala na zapis zwykle użytkowanych przepisów. 4 kroki każdego programu samoczynne przejście w kolejne fazy obróbki bez udziału obsługi. W pełni cyfrowy, intuicyjny panel sterowania, gwarantuje precyzję ustawień i komfort obsługi.
Kompaktowe wymiary dają możliwość instalacji urządzenia w miejscach o ograniczonej przestrzeni pracy. Wysoka moc ma wpływ na sprawność i prędkość pracy przy maksymalnym obciążeniu pieca.