• Producent: Forgast
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
mistrzowski piec konwekcyjno-parowy Forgast asygnowany jest dla gastronomii i piekarni i cukierni i sklepów. Na 10 pojemników GN 1/1 albo 10 blach 60x40 cm. Sterowanie cyfrowe.
profesjonalny piec konwekcyjno-parowy Forgast znajdzie zastosowanie wszędzie tam, gdzie najmocniejsza jest najwyższa jakość gotowania na parze, pieczenia, a także grillowania. Dzięki wyśmienitemu przepływowi powietrza we wnętrzu komory i jej jednoczesnej wentylacji, możliwe jest uzyskanie nadzwyczajnych efektów kulinarnych. Urządzenie daje możliwość obróbki warzyw, mięs, produktów cukierniczych jednocześnie mrożonych i przygotowanych z bezkompromisowego świeżego ciasta. Możliwość pracy na dwóch standardach blach daje całkowitą uniwersalność zastosowań równocześnie w gastronomii i piekarnictwie.
Elektronicznie sterowane dozowanie pary daje nadzwyczajne efekty przy gotowaniu warzyw, pieczeniu mięs, zachowując ich właściwości odżywcze minimalizując ubytki masy. 99 programów pozwala na zapis zwykle użytkowanych przepisów. 4 kroki każdego programu samoczynne przejście w kolejne fazy obróbki bez udziału obsługi. W pełni cyfrowy, intuicyjny panel sterowania, gwarantuje precyzję ustawień i komfort obsługi.
Kompaktowe wymiary dają możliwość instalacji urządzenia w miejscach o ograniczonej przestrzeni pracy. Wysoka moc ma wpływ na sprawność i prędkość pracy przy maksymalnym obciążeniu pieca.

Szczegółowa charakterystyka:

  • perfekcyjne rozwiązanie dla obiektów gastronomicznych, piekarni, cukierni i sklepów
  • niewielkie rozmiary dają możliwość instalacji pieca na niewielkiej powierzchni kuchni lub sklepu.
  • System zaparowania sprawia, że piec pasuje nawet do najszczególniej wymagających procesów kulinarnych.
  • i komora pieczenia wyprodukowana z gatunkowej stali nierdzewnej
  • Drzwi przeszklone i wentylowane grawitacyjnie dają pełne bezpieczeństwo eksploatacji
  • Odległość pomiędzy prowadnicami: 80 mm
  • Cyfrowy panel sterowania z obsługą wszelkich parametrów procesów kulinarnych z możliwością zapisu 99 programów w 4 krokach
  • objętość 10 x 600x400 lub 10 x GN 1/1
  • 2 wentylatory z rewersem obrotów gwarantują równomierność obróbki na każdym poziomie blach albo pojemników GN.
  • Termostat sterowany elektronicznie pozwala na precyzyjne sterowanie temperaturą w zakresie - 30°C do 260°C
  • Nawilżanie iniekcyjne (bezpośrednie), starannie sterowane elektronicznie umożliwia pracę z rozmaitymi stopniami zaparowania komory
  • Oświetlenie komory
  • Piec dostarczany jest bez blach. Do pieca pasuje podstawa o kodzie FGP1160 z prowadnicami na GN 1/1. Podstawa dedykowana do blach 40x60 cm dostarczana na specjalne zamówienie.

Uwaga:

Piec dostarczany bez pojemników GN i blach. Do pieca należy dokupić podstawę.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne