Bemar stołowy z kranem spustowym Kitchen Line o objętości 1xGN1/1 wytworzony ze stali rdzoodpornej. Urządzenie przeznaczone jest do utrzymywania stosownej temperatury gorących potraw. Dopasowany jest do użytkowania pojemników gastronomicznych GN1/1 o maksymalnej głębokości 15 cm. Po zastosowaniu specjalnych listw wspornikowych można stosować pojemniki GN o mniejszych rozmiarach (np. GN 2/3, GN1/2, GN1/3, GN1/4, GN1/6 albo GN1/9). Służymy pomocą przy wyborze adekwatnego zestawu pojemników z uwzględnieniem ilości i rodzaju przygotowywanych potraw jak również specyfiki lokalu.
Dzięki niewielkim gabarytom perfekcyjnie sprawdza się w niewielkich lokalach gastronomicznych tj. Bary stołówki, niewielkie restauracje ponieważ łatwo można go postawić na stole lub podstawie. Kran spustowy zezwala na wygodne i bezpieczne spuszczanie wody wykorzystanej do podgrzewania pojemnika z potrawą. Łagodnie wyprofilowane narożniki komory upraszczają utrzymanie bemaru w czystości.
Ponieważ posiada jedną wspólną komorę, zalecamy w przypadku podgrzewania przy użyciu pojemnika mniejszego niżeli GN1/1, zasłonięcie pozostałej przestrzeni odpowiednią pokrywką albo pojemnikiem GN w celu ograniczenia strat grzejnych. Polecamy także bemary z oddzielnym sterowaniem komór.