Elektryczna maszynka do rozbijania mięsa, potocznie zwana kotleciarką jest dedykowana do przygotowywania mięsa na kotlety, bitki, steki itp. Zastępuje tradycyjne rozbijanie mięsa tłuczkiem.
Zespół specjalnie ukształtowanych nożyków ze stali nierdzewnej zagwarantuje staranne nacinanie mięsa. Spiralny układ ostrzy na wałkach obrotowych umożliwia uzyskanie maksymalnego efektu rozciągania mięsa. Cicha przekładnia olejowa napędu. Higieniczna i oporna pokrywa stworzona ze stali rdzoodpornej.
Urządzenie jest naprawdę łatwe w obsłudze i czyszczeniu. Komplet nacinający po demontażu najlepiej umyć w zmywarce lub wyczyścić twardą szczotką.
Ze względu na dużą skuteczność kotleciarkę poleca się dla domów weselnych, stołówek zakładowych i wszelkich placówek, gdzie jednorazowo przygotowuje się pokaźniejsze ilości kotletów czy steków. Koszt zakupu kotleciarki szybko się zwraca dzięki oszczędnościom czasu pracowników oraz energii elektrycznej czy gazowej asygnowanej na krótszą obróbkę cieplną potraw.
W swej ofercie kotleciarek do mięsa posiadamy pełny asortyment maszyn gastronomicznych i akcesoriów producenta MaGa. Dodatkowo świadczymy fachowy
serwis Ma-Ga (oraz części zamienne) na terenie całego kraju a także montaż maszyn i sprzętu dedykowanego do gastronomii wszystkich przystępnych na naszym rynku marek. Zachęcamy do poznania się z pełną ofertą urządzeń gastronomicznych firmy Ma-Ga. Uwaga:
artykuł na zamówienie.