Bemar stołowy z kranem spustowym BE-3NS o objętości 3xGN1/1 producenta EGAZ z oddzielnym sterowaniem komór wytworzony ze stali nierdzewnej. Dedykowany jest do utrzymywania temperatury gorących potraw co umożliwia ich późniejsze wydanie. Urządzenie dostosowane jest do pojemników GN 1/1 o maksymalnej głębokości 20 cm.
Po zastosowaniu specjalnych listw wspornikowych osiągalne jest korzystanie w bemarze z innych wymiarów pojemników gastronomicznych tj. GN1/2, GN2/3, GN1/3, GN2/4, GN1/6 lub GN1/9. Szczególnie ochoczo doradzimy przy wyborze odpowiednich pojemników GN, uwzględniając rodzaj i ilość wydawanych potraw i specyfikę lokalu.
Niezależne sterowanie temperatury pozwala na jego adekwatne użycie przez podgrzewanie takiej ilości komór jakie w danym momencie są konieczne. Dzięki czemu jesteśmy w stanie zaoszczędzić mnóstwo energii elektrycznej w stosunku do bemarów elektrycznych posiadających jedną wspólną komorę grzejną. Kran spustowy umożliwia wygodne i bezpieczne spuszczanie wody wykorzystanej do podgrzewania pojemnika z potrawą.
Uwaga:
wartość bemaru nie obejmuje pojemników GN.