Elektryczny nóż do kebaba UYAR S180 z serii PremiumLine z konwencjonalnym, prostym uchwytem i ostrzem o średnicy 80 mm. Nóż znakomicie pasuje do krojenia wieprzowiny, kurczaka, jagnięciny, indyka albo cielęciny. Jego skuteczność wynosi 200 kg mięsa na dobę. Hartowane ostrze noża zostało tworzone z najwyższej jakości stali rdzoodpornej chromowo-molibdenowej, dzięki czemu na długo zachowuje odporność i ostrość. Urządzenie ma zabezpieczenie przeciążeniowe, zabezpieczenie przed nadmierną temperaturą, a także zabezpieczenie przeciwprzepięciowe. Silnik noża sterowany jest mikroprocesorem, dzięki czemu nóż pracuje ze stałą szybkością obrotów, a silnik zabezpieczony jest przed przegrzaniem.
Nóż ma klasę niepodatności IP67, jest w 100% wodoodporny, co stanowczo usprawnia jego mycie. Na dodatek magnetyczna wtyczka łącząca nóż z kablem daje możliwość odłączenia urządzenia od przewodu zasilającego, dzięki temu jego przenoszenie, przechowywanie i utrzymywanie w czystości jest jeszcze prostsze. Nóż ma regulację cięcia w zakresie od 0 do 10 mm. Kabel z wtyczką ma długość 2,2 metra. Nóż jest niezwykle funkcjonalny i przeznaczony do ciągłego użtykowania.
Uwaga: Nóż do kebaba nie nadaje się do mycia w zmywarce i nie powinien być pozostawiony pod wodą na dłużej aniżeli 30 minut. Łożysko należy regularnie smarować zgodnie z instrukcjami, by uniemożliwić przedostanie się wody. Zasilacz musi być chroniony przed wodą!
Nóż do kebaba S180 PLUS został zaprojektowany i wdrożony do sprzedaży w 2006 roku. W latach 2007-2022 wyłącznym dystrybutorem był lider rynku w dziedzinie opiekaczy i grilli do kebabów POTIS GmbH & CO. Obecnie noże te występują wyłącznie pod marką UYAR.
W skład zestawu wchodzi: taca ociekowa, przewód zasilający, kamienna ostrzałka, strzykawka ze smarem, zasilacz transformatorowy 230/26 V, 2x ostrze gładkie o średnicy 80 mm, sworzeń blokujący do podmiany ostrzy.