MIYABI 4000FC GYUTOH 240mm
- 1x wielki uniwersalny nóż kuchenny- uniwersalne użycie kuchenne, krojenie mięsa, ryb warzyw i owoców
- stal FC61
- CRYODUR? - ostrze hartowane przy użyciu specjalnie opracowanego procesu ICE-hardening - utwardzanie w temp. -196° C, które zapewnia ekstremalną twardość
- kąt ostrza: 19° symetrycznie
- twardość 61° Rockwell
- ostrze wzorowane na konwencjonalnej japońskiej Katanie
- rękojeść produkowana z drewna Pakka i stali, ośmiokątny trzpień i rękojeść
Noże MIYABI - japońskie noże inspirowane samurajskimi mieczami. Tworzone w fabryce w Seki gdzie wykuwane są według starożytnych, tajemnych zasad sztuki kowalskiej. Wyznaczające się unikatowym designem a z reguły precyzją wykonania i wspaniałą jakością to jedne z najostrzejszych noży na świecie.