Najwyższej jakości japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 6000MCT to znakomite połączenie funkcjonalności i estetyki. Posiada ostrze o długości 24 cm i unikatowy wygląd rękojeści. Ostrze produkowane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, co gwarantuje bardzo dobrą solidność, odporność na korozję i adekwatną elastyczność ostrza. Miyabi Shotoh 6000MCT to wyrafinowane rozwiązanie, które przekształci Twój czas w kuchni w wyjątkowe doświadczenie.
Ostrze produkowane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 2 powłokach stali, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®), co gwarantuje twardość około 63 w skali Rockwella, istotnie dobrą odporność, wytrzymałość na korozję i stosowną elastyczność ostrza. Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu znakomity konwencjonalny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technologii ostrzenia Honbazuke. Śladowe wgniecenia na ostrzu natomiast gwarantują, iż jedzenie do niego nie przylega.
Rękojeść z ciemnobrązowego drewna kokobolo o ergonomicznym profilu zapewnia zrównoważony chwyt, wyjątkowy komfort pracy i cięcie bez uczucia zmęczenia. Estetyczne odczucia wzbogaca atrakcyjny sztyft mozaikowy.
parametry:
rozmiary: