• Producent: Miyabi
  • Kategoria: Noże kuchenne
  • Długość noża: 240 mm
MIYABI 5000MCD 67 SUJIHIKI 240mm1 x Nóż uniwersalny - Slicing do ryb, mięs, wędlin, siekanie, krojenie ostrze w klasycznym japońskim profilu naśladujące zarys japońskiego miecza katany stal MC66 -133 kutych warstw rdzeń ostrza stworzony jest z ultra-twardego proszku Micro Carbide CRYODUR® - ostrze hartowane przy użyciu specjalnie opracowanego cyklu ICE-hardening - utwardzanie w temp. -196° C, które zagwarantuje skrajną twardośćkąt ostrza: 9.5-12° na stronętwardość 66° Rockwellwykończenie młotkowane techniką "Tsuchime"z unikalnym wzorem damasceńskiej stalitrzystopniowy proces wykańczania "Honbazuke"rękojeść o przekroju 'D' stworzona z unikalnego drewna 'Black Ash'Noże MIYABI - japońskie noże inspirowane samurajskimi mieczami. Stworzone w fabryce w Seki gdzie wykuwane są według starożytnych, tajemnych zasad sztuki kowalskiej. Wyznaczające się wyjątkowym designem a głównie precyzją wykonania i wyśmienitą jakością to jedne z najostrzejszych noży na świecie.Noże MIYABI z najnowszej, topowej kolekcji 5000MCD 67 wyznaczają nowe standardy ostrości, spektakularna i elegancji. Rdzeń ostrza wytwarzany jest z ultra-twardego proszku Micro Carbide zamkniętego w 133 powłokach najwyższej jakości stali nierdzewnej. Ostrze hartowane i utwardzane lodem w temperaturze -196°C dla uzyskania twardości. Trzonek z specyficznego drewna "Black Ash" gwarantuje doskonałą równowagę, słuszna kontrolę i łatwe cięcie. Każdy nóż jest autentycznym dziełem sztuki, które wyznacza standardy ostrości, spektakularna i elegancji.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Noże kuchenne