Japoński nóż GYUTOH z linii MIYABI 5000MCD, przystępny w wymiarach 20 albo 24 cm, oszałamia przeważnie swym nad wyraz cienkim, lecz zarazem stabilnym ostrzem, mającym autentyczny, japoński profil.
Krawędź ostrza jest symetryczna i ostrzona na kąt 19° szlifem Honbazuke gwarantując niezwykłą ostrość. Dlatego nawet najwytworniejsze potrawy przygotują Państwo w mgnieniu oka. Ostrze noża gromadzi tworzony ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 rdzeń, laminowany w 100 warstw stali nierdzewnych o najróżniejszych właściwościach fizycznych.
W ten sposób formuje się wyjątkowy dla każdego noża wzór, twardość z zachowaniem sprężystości i udarności na wymaganym poziomie. Na dodatek ostrze CRYODUR hartowane a następnie wymrażane w temperaturze -196°C znamionuje się nieporównaną wręcz twardością o wartości ok.
63 HRC. Dla wygody kucharza i wzmocnienia efektu wizualnego uchwyt noża uformowano na kształt litery D i wykonano z przepięknego drewna brzozy Masur, która też oszałamia nieporównanym nigdzie indziej rysem słojów.
Dzięki poprawnemu balansowi noże GYUTOH zapewniają płynną i wydają pracę bez wysiłku choćby przez długi czas. Wpływa to na stosowną kontrolę w trakcie krojenia. Z nożami GYUTOH producenta Miyabi wyposażą Państwo swoją kuchnię w narzędzie o niezrównanej sile cięcia.
atrybuty SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 zakuty w 100 powłokach stali – dla nieprzeciętnej czystości, trwałości, twardości ok. 63 HRC i nadzwyczajnych właściwości tnących specyficzny dla każdego ostrza wzór damastu Hartowane i wymrażane ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, sprężyste i wytrzymałe na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość Uchwyt z drzewa brzozy Masur w zarysie litery D dla adekwatnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku wymiary Długość ostrza: 20 cm 24 cm Długość uchwytu: 13.7 cm 13.8 cm Szerokość ostrza: 0.2 cm 0.2 cm Szerokość uchwytu: 2.3 cm 2.3 cm Wysokość: 4.7 cm 5.4 cm Masa: 0.17 kg 0.2 kg