Piec konwekcyjno-parowy elektryczny 10+1x1/1GN producenta Convotherm. Pokrywa produkowana ze stali rdzoodpornej. Natryskowe wytwarzanie pary. Drzwi prawostronne, z uchwytem gwarantującym pewne domkniecie. Nóżki z regulacją wysokości ułatwiającą ustawienie pieca. Piec ma 6 półek i 1 półkę dodatkową, która pozwoli zmaksymalizować produktywność.
Sterowanie odbywa się przy pomocy 7-calowego wyświetlacza dotykowego TFT. Piec zezwala na gotowanie na parze w temperaturze od 30 do 130°C, pieczenie z nawilżaniem w temp. Od 30 °C do 250 °C oraz tryb konwekcyjny z równomiernym rozprowadzaniem ciepła w temp. Od 30 °C do 250 °C, dodatkowo piec perfekcyjnie nada się do regeneracji wcześniej przygotowanych potraw. Funkcja TrayTimer zagwarantuje możliwość regulacji czasu dla przeróżnych potraw pieczonych w tym samym czasie w komorze pieca. Wewnątrz zostały zamontowane wentylatory z 3-stopniową regulacją obrotów, a także oświetlenie LED. Drzwi posiadają potrójną szybę. Piec posiada łączność WiFi i zintegrowaną książkę z przepisami, w której zawarto 6 rozmaitych kategorii potraw. We wnętrzu została zamontowana wielopunktowa sona zapewniająca staranny pomiar temperatury. Piec samoczynny system mycia z 4 programami: płukanie, tryb express, lekkie zabrudzenia, ciężkie zabrudzenia.
Funkcje:
- BakePro - 3-stopniowa funkcja pieczenia,
- HumidityPro- 3-stopniowe nawilżanie, Crisp&Tasty - 3-stopniowe odwilżanie,
- możliwość 3-stopniowej regulacji szybkości wentylatora,
- sieć WiFi, zintegrowane złącze USB z maskownicą panelu,
- Press&Go - przyciski szybkiego wybory dla automatycznego i szybkiego gotowania,
- TrayTimer - możliwość zarządzania jednoczesnym załadunkiem dla najróżniejszych produktów,
- 399 profili przyrządzania potraw w 20 krokach,
- mozliwość zaprogramowania czasu uruchamiana,
- tryb awaryjny,
- możliwość zapisu informacji HACCP,
- funkcja Cool down oraz wstępnego nagrzewania.
Uwaga:
artykuł na zamówienie. Czas wymogi ustalany przy składaniu zamówienia.