Piec konwekcyjno-parowy elektryczny maxx pro EasyDial 10+1x1/1GN marki Convotherm. Obudowa produkowana ze stali nierdzewnej. Wytwarzanie pary z wykorzystaniem bojlera. Wszystkie części, z którymi użytkownik ma kontakt zostały stworzone w technologii HygienicCare. Stworzone z innowacyjnego materiału wzbogaconego jonami srebra. Zagwarantuje to stałe antybakteryjne działanie. Piec ma system ACS, który zagwarantuje nadzwyczajne nasycenie parą, dostosowanie wilgotności, a także szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła dla wszelkich potrwa. Zakres temperatury od 30 °C do 250 °C. Odległość między prowadnicami wynosi 68 mm. Oprócz typowych prowadnic piec ma także uzupełniającą półkę, dzięki temu została zmaksymalizowana produktywność urządzenia.
Sterowanie odbywa się przy pomocy 10-calowego panelu dotykowego TFT. Piec zezwala na gotowanie na parze w temperaturze od 30 do 130°C, pieczenie z nawilżaniem (konwekcja z parą) w temp. Od 30 °C do 250 °C i tryb konwekcyjny z równomiernym rozprowadzaniem ciepła w temp. Od 30 °C do 250 °C, dodatkowo piec znakomicie nada się do regeneracji wcześniej przygotowanych potraw i grillowania. Funkcja TrayTimer zagwarantuje możliwość regulacji czasu dla różnorodnych potraw pieczonych w tym samym czasie w komorze pieca. Wewnątrz zostały zamontowane wentylatory z 5-stopniową regulacją obrotów oraz oświetlenie LED. Drzwi pieca posiadają potrójną szybę. Dodatkowo piec zaopatrzony jest w skrupulatną sondę wielopunktową do pomiaru temperatury. W piecu został także zamontowany prysznic usprawniający czyszczenie. Piec ma łączność WiFi.
- Crisp&Tasty, BakePro, HumidityPro - odwilżanie, funkcja pieczenia oraz nawilżanie na 5 stopniach,
- półautomatyczny system mycia ConvoClean,
- funkcja easyDial - regeneracja produktów,
- cyfrowy ekran z regulatorem obrotowym Convotherm-Dial(C-Dial),
- do 99 edytowalnych programów pieczenia w 9 krokach.
- port USB pozwalający aktualizację, wgrywanie profili gotowania.
- funkcja wstępnego nagrzewania i funkcja schładzania.
Uwaga:
produkt na zamówienie. Czas oczekiwania ustalany przy składaniu zamówienia.