• Producent: Retigo
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno-parowy RETIGO B 1011 i VISION BLUE z natryskowym wytwarzaniem pary w komorze. Wsad - 10 pojemników GN 1/1 + jeden dodatkowy - na GN o mniejszej głębokości. Automatyczne mycie.

Techniki gotowania:

  • gorące powietrze 30 – 300 °C
  • funkcja kombi - gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
  • bio-gotowanie 30 – 98 °C
  • pieczenie nocne - oszczędność czasu, energii i pieniędzy
  • timer półek - możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce
  • regeneracja, system bankietowy - obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw serwowania
  • delta T pieczenie/gotowanie - wspaniałe dopasowanie parametrów pieczenia znacznych mięs
  • pieczenie niskotemperaturowe - znikomej utracie wagi, lepsza soczystość i smak
  • Cook & Hold - po zakończeniu obróbki cieplnej, piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania
  • Golden Touch - funkcja zapiekania z konsekwencją rewelacyjnej złotobrązowej i chrupkiej skórki
  • sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie - specjalne programy dla innowacyjnej gastronomii
  • samoczynny przedgrzew
  • samoczynne chłodzenie
  • manualne nawilżanie
  • samoczynny start
  • Easy Cooking


Wyposażenie:

  • automatyczne mycie
  • książka kucharska - 1000 programów po 20 kroków
  • rekuperator
  • AHC (Active Humidity Control) - automatyczna regulacja wilgotności
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) - szybkie generowanie nasyconej pary
  • ACM - system samoczynnego zarządzania pojemnością
  • potrójna szyba w drzwiach - nieduże straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi
  • dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia
  • automatyczna klapka - opatentowany system usuwania wilgoci, dla uzyskania udoskonalonej chrupkości i nadzwyczajnego koloru
  • 7 szybkości wentylatora - precyzyjne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
  • Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i rozszerza bezpieczeństwo
  • taktowanie wentylatora - 3 kroki dla jeszcze większej równomierności
  • solidna klamka - komfortowe i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
  • prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody
  • 6 punktowa sonda gotowania - precyzyjne pieczenie, stała kontrola temperatury w środku potrawy
  • stal nierdzewna AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonanie z warstwą o podwyższonej trwałości
  • chemicznie wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki dla prostego czyszczenia


komponenty sterujące:

  • Vision Touch Controls - 8 calowy barwny dotykowy panel sterujący, proste i instynktowne sterowanie
  • MyVision - maksymalna personalizacja menu, wszystko co Ci potrzeba na głównym ekranie
  • dotykowy panel sterujący - bezawaryjne i prędkie sterowanie w każdych warunkach, brak składników mechanicznych
  • funkcja Learn - piec zapamiętuje bieżący program i zezwala na jego zapisanie

Serwis:

  • System HACCP - łatwa i bezzwłoczna analiza punktów krytycznych
  • SDS System diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach
  • Port USB - nietrudne rejestrowanie albo wczytywanie danych
  • Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi przez oglądarkę internetową

Uwaga:

wartość pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje pojemników i rusztów GN.

Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu pieca po 12 miesiącach od zakupu.

Montaż urządzenia musi być wyprodukowany przez autoryzowany lub certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne