• Producent: Retigo
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno-parowy RETIGO O 2011 bn VISION ORANGE z bojlerowym wytwarzaniem pary w komorze. W przypadku braku możliwości wytwarzania pary w bojlerze piec ma możliwość natryskowego wytwarzania pary. Poprzez Wsad - 20 pojemników GN 1/1. Samoczynne mycie. Brak sondy temperatury i prysznica. W wyposażeniu wózek z prowadnicami na pojemniki GN 1/1.

klasyczne techniki gotowania:

  • gorące powietrze 30 – 300 °C
  • funkcja kombi - gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
  • bio-gotowanie 30 – 98 °C
  • regeneracja, system bankietowy - regeneracja i utrzymywanie potraw do momentu serwowania
  • automatyczny przedgrzew
  • automatyczne chłodzenie
  • manualne nawilżanie

Wyposażenie:

  • automatyczne mycie
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) - prędkie generowanie nasyconej pary
  • ACM - system samoczynnego zarządzania objętością
  • potrójna szyba w drzwiach - niepokaźne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi
  • dwukierunkowy wentylator - genialnie równomierny efekt pieczenia
  • 7 prędkości wentylatora
  • płaski cyfrowy panel sterujący
  • automatyczny start
  • rekuperator
  • specjalna izolacja komory gotowania
  • książka kucharska 99 programów po 9 kroków
  • konkretna klamka - wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
  • stal nierdzewna AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonanie z warstwą o podwyższonej trwałości
  • chemicznie wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki dla przystępnego czyszczenia
  • port USB - nietrudne rejestrowanie albo wczytywanie danych

Serwis:

  • system HACCP - łatwa i bezzwłoczna analiza punktów krytycznych
  • BCS (Boiler Control System) - automatyczny system sterowania i kontroli bojlera
  • SDS System diagnostyki serwisowej - samoczynna ocena błędów
  • łącze LAN

Piec Retigo w wersji Orange - genialny dla użytkowników szanujących wysoką jakość i prostą obsługę panelu dotykowego. Szykowny i praktyczny design podkreśla prostotę urządzenia, a wyświetlacz diodowy LED - usprawnia sterowanie i zmianę ustawień.

Uwaga:

cena pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje pojemników i rusztów GN.

Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu pieca po 12 miesiącach od zakupu. Model bez prysznica i sondy temperatury.

Montaż urządzenia musi być produkowany przez autoryzowany albo certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne