Piec konwekcyjno-parowy RETIGO O 2011 bn VISION ORANGE z bojlerowym wytwarzaniem pary w komorze. W przypadku braku możliwości wytwarzania pary w bojlerze piec ma możliwość natryskowego wytwarzania pary. Poprzez Wsad - 20 pojemników GN 1/1. Samoczynne mycie. Brak sondy temperatury i prysznica. W wyposażeniu wózek z prowadnicami na pojemniki GN 1/1.
klasyczne techniki gotowania:
- gorące powietrze 30 – 300 °C
- funkcja kombi - gorące powietrze/para 30 – 300 °C
- funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
- bio-gotowanie 30 – 98 °C
- regeneracja, system bankietowy - regeneracja i utrzymywanie potraw do momentu serwowania
- automatyczny przedgrzew
- automatyczne chłodzenie
- manualne nawilżanie
Wyposażenie:
- automatyczne mycie
- ASGS (Advanced Steam Generation System) - prędkie generowanie nasyconej pary
- ACM - system samoczynnego zarządzania objętością
- potrójna szyba w drzwiach - niepokaźne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi
- dwukierunkowy wentylator - genialnie równomierny efekt pieczenia
- 7 prędkości wentylatora
- płaski cyfrowy panel sterujący
- automatyczny start
- rekuperator
- specjalna izolacja komory gotowania
- książka kucharska 99 programów po 9 kroków
- konkretna klamka - wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
- stal nierdzewna AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonanie z warstwą o podwyższonej trwałości
- chemicznie wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki dla przystępnego czyszczenia
- port USB - nietrudne rejestrowanie albo wczytywanie danych
Serwis:
- system HACCP - łatwa i bezzwłoczna analiza punktów krytycznych
- BCS (Boiler Control System) - automatyczny system sterowania i kontroli bojlera
- SDS System diagnostyki serwisowej - samoczynna ocena błędów
- łącze LAN
Piec Retigo w wersji Orange - genialny dla użytkowników szanujących wysoką jakość i prostą obsługę panelu dotykowego. Szykowny i praktyczny design podkreśla prostotę urządzenia, a wyświetlacz diodowy LED - usprawnia sterowanie i zmianę ustawień.
Uwaga:
cena pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje pojemników i rusztów GN.
Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu pieca po 12 miesiącach od zakupu. Model bez prysznica i sondy temperatury.
Montaż urządzenia musi być produkowany przez autoryzowany albo certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji.