• Producent: Retigo
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno-parowy RETIGO B 611 i VISION BLUE z natryskowym wytwarzaniem pary w komorze. Wsad - 6 pojemników GN 1/1 + jeden dodatkowy - na GN o mniejszej głębokości. Samoczynne mycie.

Techniki gotowania:

  • gorące powietrze 30 – 300 °C
  • funkcja kombi - gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
  • bio-gotowanie 30 – 98 °C
  • pieczenie nocne - oszczędność czasu, energii i pieniędzy
  • timer półek - możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce
  • regeneracja, system bankietowy - obróbka cieplna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw serwowania
  • delta T pieczenie/gotowanie - rewelacyjne dopasowanie parametrów pieczenia obszernych mięs
  • pieczenie niskotemperaturowe - niewielkiej utracie wagi, udoskonalona soczystość i smak
  • Cook & Hold - po zakończeniu obróbki termicznej, piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania
  • Golden Touch - funkcja zapiekania z skutkiem znakomitej złotobrązowej i chrupkiej skórki
  • sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie - specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii
  • samoczynny przedgrzew
  • automatyczne chłodzenie
  • manualne nawilżanie
  • samoczynny start
  • Easy Cooking


Wyposażenie:

  • automatyczne mycie
  • książka kucharska - 1000 programów po 20 kroków
  • rekuperator
  • AHC (Active Humidity Control) - automatyczna regulacja wilgotności
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) - prędkie generowanie nasyconej pary
  • ACM - system automatycznego zarządzania objętością
  • potrójna szyba w drzwiach - nieduże straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi
  • dwukierunkowe obroty wentylatora - rewelacyjnie równomierny efekt pieczenia
  • samoczynna klapka - zastrzeżony system usuwania wilgoci, dla uzyskania udoskonalonej chrupkości i doskonałego koloru
  • 7 prędkości wentylatora - skrupulatne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
  • Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo
  • taktowanie wentylatora - 3 kroki dla jeszcze pokaźniejszej równomierności
  • potężna klamka - komfortowe i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
  • prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody
  • 6 punktowa sonda gotowania - skrupulatne pieczenie, stała kontrola temperatury wewnątrz potrawy
  • stal nierdzewna AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonanie z powłoką o podwyższonej trwałości
  • chemicznie wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki dla nieskomplikowanego czyszczenia


elementy sterujące:

  • Vision Touch Controls - 8 calowy barwny dotykowy panel sterujący, proste i intuicyjne sterowanie
  • MyVision - maksymalna personalizacja menu, wszystko co Ci potrzeba na głównym ekranie
  • dotykowy panel sterujący - bezawaryjne i prędkie sterowanie w każdych warunkach, brak elementów mechanicznych
  • funkcja Learn - piec zapamiętuje bieżący program i zezwala na jego zapisanie

Serwis:

  • System HACCP - prosta i niezwłoczna analiza punktów krytycznych
  • SDS System diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach
  • Port USB - proste rejestrowanie lub wczytywanie informacji
  • Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi przez przeglądarkę internetową

Uwaga:

wartość pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje pojemników i rusztów GN.

Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu pieca po 12 miesiącach od zakupu.

Montaż urządzenia musi być wykonany przez autoryzowany lub certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne