• Producent: Retigo
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno-parowy RETIGO B 611 b VISION BLUE z bojlerowym wytwarzaniem pary w komorze. W przypadku braku możliwości wytwarzania pary w bojlerze piec ma możliwość natryskowego wytwarzania pary. Wsad - 6 pojemników GN 1/1 + jeden dodatkowy - na GN o mniejszej głębokości. Automatyczne mycie.

Techniki gotowania:

  • gorące powietrze 30 – 300 °C
  • funkcja kombi - gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
  • bio-gotowanie 30 – 98 °C
  • pieczenie nocne - oszczędność czasu, energii i pieniędzy
  • timer półek - możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce
  • regeneracja, system bankietowy - obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw serwowania
  • delta T pieczenie/gotowanie - idealne dostosowanie parametrów pieczenia znacznych mięs
  • pieczenie niskotemperaturowe - minimalnej utracie wagi, udoskonalona soczystość i smak
  • Cook & Hold - po zakończeniu obróbki termicznej, piec samoczynnie przechodzi w tryb podtrzymania
  • Golden Touch - funkcja zapiekania z skutkiem rewelacyjnej złotobrązowej i chrupkiej skórki
  • sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie - specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii
  • automatyczny przedgrzew
  • samoczynne chłodzenie
  • manualne nawilżanie
  • samoczynny start
  • Easy Cooking


Wyposażenie:

  • samoczynne mycie
  • książka kucharska - 1000 programów po 20 kroków
  • rekuperator
  • AHC (Active Humidity Control) - samoczynna regulacja wilgotności
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) - szybkie generowanie nasyconej pary
  • ACM - system automatycznego zarządzania pojemnością
  • potrójna szyba w drzwiach - niepokaźne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi
  • dwukierunkowe obroty wentylatora - wspaniale równomierny efekt pieczenia
  • samoczynna klapka - opatentowany system usuwania wilgoci, dla uzyskania lepszej chrupkości i znakomitego koloru
  • 7 szybkości wentylatora - skrupulatne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
  • Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i rozszerza bezpieczeństwo
  • taktowanie wentylatora - 3 kroki dla jeszcze większej równomierności
  • potężna klamka - wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
  • prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody
  • 6 punktowa sonda gotowania - staranne pieczenie, stała kontrola temperatury w środku potrawy
  • stal nierdzewna AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonanie z powłoką o podwyższonej trwałości
  • chemicznie wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki dla prostego czyszczenia


części sterujące:

  • Vision Touch Controls - 8 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący, proste i intuicyjne sterowanie
  • MyVision - maksymalna personalizacja menu, wszystko co Ci trzeba na głównym ekranie
  • dotykowy panel sterujący - niezawodne i szybkie sterowanie w każdych warunkach, brak składników mechanicznych
  • funkcja Learn - piec zapamiętuje bieżący program i pozwala na jego zapisanie

Serwis:

  • System HACCP - nietrudna i niezwłoczna analiza punktów krytycznych
  • BCS (Boiler Control System) - samoczynny system sterowania i kontroli bojlera
  • SDS System diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach
  • Port USB - przystępne rejestrowanie albo wczytywanie informacji
  • Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową

Uwaga:

wartość pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje pojemników i rusztów GN.

Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu pieca po 12 miesiącach od zakupu.

Montaż urządzenia musi być wyprodukowany przez autoryzowany albo certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne