• Producent: Retigo
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno-parowy gazowy RETIGO B 1011 ig VISION BLUE z natryskowym wytwarzaniem pary w komorze. Wsad - 10 pojemników GN 1/1 + jeden dodatkowy - na GN o mniejszej głębokości. Automatyczne mycie.

Techniki gotowania:

  • gorące powietrze 30 – 300 °C
  • funkcja kombi - gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
  • bio-gotowanie 30 – 98 °C
  • pieczenie nocne - oszczędność czasu, energii i pieniędzy
  • timer półek - możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce
  • regeneracja, system bankietowy - obróbka cieplna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw serwowania
  • delta T pieczenie/gotowanie - idealne dopasowanie parametrów pieczenia pokaźnych mięs
  • pieczenie niskotemperaturowe - nieznacznej utracie wagi, ulepszona soczystość i smak
  • Cook & Hold - po zakończeniu obróbki termicznej, piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania
  • Golden Touch - funkcja zapiekania z efektem idealnej złotobrązowej i chrupkiej skórki
  • sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie - specjalne programy dla progresywnej gastronomii
  • samoczynny przedgrzew
  • automatyczne chłodzenie
  • manualne nawilżanie
  • automatyczny start
  • Easy Cooking


Wyposażenie:

  • automatyczne mycie
  • książka kucharska - 1000 programów po 20 kroków
  • rekuperator
  • AHC (Active Humidity Control) - samoczynna regulacja wilgotności
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) - szybkie generowanie nasyconej pary
  • ACM - system automatycznego zarządzania objętością
  • potrójna szyba w drzwiach - nieznaczne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi
  • dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia
  • automatyczna klapka - zastrzeżony system usuwania wilgoci, dla uzyskania ulepszonej chrupkości i genialnego koloru
  • 7 prędkości wentylatora - dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
  • Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo
  • taktowanie wentylatora - 3 kroki dla jeszcze większej równomierności
  • konkretna klamka - wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
  • prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody
  • 6 punktowa sonda gotowania - skrupulatne pieczenie, stała kontrola temperatury w środku potrawy
  • stal nierdzewna AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonanie z powłoką o podwyższonej trwałości
  • chemicznie wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki dla przystępnego czyszczenia


komponenty sterujące:

  • Vision Touch Controls - 8 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący, proste i intuicyjne sterowanie
  • MyVision - maksymalna personalizacja menu, wszystko co Ci potrzeba na głównym ekranie
  • dotykowy panel sterujący - bezusterkowe i szybkie sterowanie w każdych warunkach, brak komponentów mechanicznych
  • funkcja Learn - piec zapamiętuje bieżący program i pozwala na jego zapisanie

Serwis:

  • System HACCP - przystępna i momentalna analiza punktów krytycznych
  • SDS System diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach
  • Port USB - proste rejestrowanie lub wczytywanie informacji
  • Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi przez przeglądarkę internetową

Uwaga:

wartość pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje pojemników i rusztów GN.

Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu pieca po 12 miesiącach od zakupu.

Montaż urządzenia musi być tworzony przez autoryzowany lub certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne