• Producent: Retigo
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno-parowy RETIGO B 2011 b VISION BLUE z bojlerowym wytwarzaniem pary w komorze. W sytuacji braku możliwości wytwarzania pary w bojlerze piec ma możliwość natryskowego wytwarzania pary. Wsad - 20 pojemników GN 1/1. Samoczynne mycie. W wyposażeniu wózek z prowadnicami na 20 GN 1/1.

Techniki gotowania:

  • gorące powietrze 30 – 300 °C
  • funkcja kombi - gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
  • bio-gotowanie 30 – 98 °C
  • pieczenie nocne - oszczędność czasu, energii i pieniędzy
  • timer półek - możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce
  • regeneracja, system bankietowy - obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw serwowania
  • delta T pieczenie/gotowanie - wspaniałe dopasowanie parametrów pieczenia obszernych mięs
  • pieczenie niskotemperaturowe - minimalnej utracie wagi, lepsza soczystość i smak
  • Cook & Hold - po zakończeniu obróbki termicznej, piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania
  • Golden Touch - funkcja zapiekania z efektem nieprzeciętnej złotobrązowej i chrupkiej skórki
  • sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie - specjalne programy dla innowacyjnej gastronomii
  • samoczynny przedgrzew
  • automatyczne chłodzenie
  • manualne nawilżanie
  • automatyczny start
  • Easy Cooking


Wyposażenie:

  • automatyczne mycie
  • książka kucharska - 1000 programów po 20 kroków
  • rekuperator
  • AHC (Active Humidity Control) - samoczynna regulacja wilgotności
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) - prędkie generowanie nasyconej pary
  • ACM - system samoczynnego zarządzania pojemnością
  • potrójna szyba w drzwiach - niewielkie straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi
  • dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia
  • samoczynna klapka - zastrzeżony system usuwania wilgoci, dla uzyskania lepszej chrupkości i genialnego koloru
  • 7 szybkości wentylatora - precyzyjne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
  • Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i powiększa bezpieczeństwo
  • taktowanie wentylatora - 3 kroki dla jeszcze większej równomierności
  • solidna klamka - wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
  • prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody
  • 6 punktowa sonda gotowania - dokładne pieczenie, stała kontrola temperatury we wnętrzu potrawy
  • stal nierdzewna AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonanie z powłoką o podwyższonej trwałości
  • chemicznie wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki dla nietrudnego czyszczenia


elementy sterujące:

  • Vision Touch Controls - 8 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący, proste i instynktowne sterowanie
  • MyVision - maksymalna personalizacja menu, wszystko co Ci trzeba na głównym ekranie
  • dotykowy panel sterujący - bezawaryjne i prędkie sterowanie w każdych warunkach, brak komponentów mechanicznych
  • funkcja Learn - piec zapamiętuje bieżący program i zezwala na jego zapisanie

Serwis:

  • System HACCP - łatwa i momentalna analiza punktów krytycznych
  • BCS (Boiler Control System) - samoczynny system sterowania i kontroli bojlera
  • SDS System diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach
  • Port USB - nieskomplikowane rejestrowanie albo wczytywanie danych
  • Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi przez przeglądarkę internetową

Uwaga:

cena pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje pojemników i rusztów GN.

Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu pieca po 12 miesiącach od zakupu.

Montaż urządzenia musi być tworzony przez autoryzowany albo certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne