Piec konwekcyjno-parowy RETIGO B 2011 b VISION BLUE z bojlerowym wytwarzaniem pary w komorze. W sytuacji braku możliwości wytwarzania pary w bojlerze piec ma możliwość natryskowego wytwarzania pary. Wsad - 20 pojemników GN 1/1. Samoczynne mycie. W wyposażeniu wózek z prowadnicami na 20 GN 1/1.
Techniki gotowania:
- gorące powietrze 30 – 300 °C
- funkcja kombi - gorące powietrze/para 30 – 300 °C
- funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
- bio-gotowanie 30 – 98 °C
- pieczenie nocne - oszczędność czasu, energii i pieniędzy
- timer półek - możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce
- regeneracja, system bankietowy - obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw serwowania
- delta T pieczenie/gotowanie - wspaniałe dopasowanie parametrów pieczenia obszernych mięs
- pieczenie niskotemperaturowe - minimalnej utracie wagi, lepsza soczystość i smak
- Cook & Hold - po zakończeniu obróbki termicznej, piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania
- Golden Touch - funkcja zapiekania z efektem nieprzeciętnej złotobrązowej i chrupkiej skórki
- sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie - specjalne programy dla innowacyjnej gastronomii
- samoczynny przedgrzew
- automatyczne chłodzenie
- manualne nawilżanie
- automatyczny start
- Easy Cooking
Wyposażenie:
- automatyczne mycie
- książka kucharska - 1000 programów po 20 kroków
- rekuperator
- AHC (Active Humidity Control) - samoczynna regulacja wilgotności
- ASGS (Advanced Steam Generation System) - prędkie generowanie nasyconej pary
- ACM - system samoczynnego zarządzania pojemnością
- potrójna szyba w drzwiach - niewielkie straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi
- dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia
- samoczynna klapka - zastrzeżony system usuwania wilgoci, dla uzyskania lepszej chrupkości i genialnego koloru
- 7 szybkości wentylatora - precyzyjne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
- Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i powiększa bezpieczeństwo
- taktowanie wentylatora - 3 kroki dla jeszcze większej równomierności
- solidna klamka - wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
- prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody
- 6 punktowa sonda gotowania - dokładne pieczenie, stała kontrola temperatury we wnętrzu potrawy
- stal nierdzewna AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonanie z powłoką o podwyższonej trwałości
- chemicznie wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki dla nietrudnego czyszczenia
elementy sterujące:
- Vision Touch Controls - 8 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący, proste i instynktowne sterowanie
- MyVision - maksymalna personalizacja menu, wszystko co Ci trzeba na głównym ekranie
- dotykowy panel sterujący - bezawaryjne i prędkie sterowanie w każdych warunkach, brak komponentów mechanicznych
- funkcja Learn - piec zapamiętuje bieżący program i zezwala na jego zapisanie
Serwis:
- System HACCP - łatwa i momentalna analiza punktów krytycznych
- BCS (Boiler Control System) - samoczynny system sterowania i kontroli bojlera
- SDS System diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach
- Port USB - nieskomplikowane rejestrowanie albo wczytywanie danych
- Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi przez przeglądarkę internetową
Uwaga:
cena pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje pojemników i rusztów GN.
Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu pieca po 12 miesiącach od zakupu.
Montaż urządzenia musi być tworzony przez autoryzowany albo certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji.