• Producent: Retigo
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno-parowy RETIGO B 623 i VISION BLUE z natryskowym wytwarzaniem pary w komorze. Wsad - 6 pojemników GN 2/3.

Techniki gotowania:

  • gorące powietrze 30 – 300 °C
  • funkcja kombi - gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
  • bio-gotowanie 30 – 98 °C
  • pieczenie nocne - oszczędność czasu, energii i pieniędzy
  • timer półek - możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce
  • regeneracja, system bankietowy - obróbka cieplna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw serwowania
  • delta T pieczenie/gotowanie - perfekcyjne przypasowanie parametrów pieczenia pokaźnych mięs
  • pieczenie niskotemperaturowe - drobnej utracie wagi, lepsza soczystość i smak
  • Cook & Hold - po zakończeniu obróbki termicznej, piec samoczynnie przechodzi w tryb podtrzymania
  • Golden Touch - funkcja zapiekania z skutkiem świetnej złotobrązowej i chrupkiej skórki
  • sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie - specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii
  • samoczynny przedgrzew
  • samoczynne chłodzenie
  • manualne nawilżanie
  • automatyczny start
  • Easy Cooking


Wyposażenie:

  • samoczynne mycie
  • książka kucharska - 1000 programów po 20 kroków
  • rekuperator
  • AHC (Active Humidity Control) - automatyczna regulacja wilgotności
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) - prędkie generowanie nasyconej pary
  • ACM - system samoczynnego zarządzania pojemnością
  • dwukierunkowe obroty wentylatora - genialnie równomierny efekt pieczenia
  • automatyczna klapka - opatentowany system usuwania wilgoci, dla uzyskania ulepszonej chrupkości i perfekcyjnego koloru
  • Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i powiększa bezpieczeństwo
  • solidna klamka - komfortowe i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
  • prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody
  • 6 punktowa sonda gotowania - precyzyjne pieczenie, stała kontrola temperatury w środku potrawy
  • stal nierdzewna AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonanie z powłoką o podwyższonej trwałości
  • chemicznie wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki dla przystępnego czyszczenia


komponenty sterujące:

  • Vision Touch Controls - 8 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący, proste i intuicyjne sterowanie
  • MyVision - maksymalna personalizacja menu, wszystko co Ci trzeba na głównym ekranie
  • dotykowy panel sterujący - bezusterkowe i prędkie sterowanie w każdych warunkach, brak komponentów mechanicznych
  • funkcja Learn - piec zapamiętuje bieżący program i umożliwia jego zapisanie

Serwis:

  • System HACCP - prosta i bezzwłoczna analiza punktów krytycznych
  • SDS System diagnostyki serwisowej - samoczynna informacja o błędach
  • Port USB - proste rejestrowanie lub wczytywanie informacji
  • Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi przez oglądarkę internetową

Uwaga:

cena pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje pojemników i rusztów GN.

Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu pieca po 12 miesiącach od zakupu.

Montaż urządzenia musi być wytwarzany przez autoryzowany albo certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne