• Producent: Retigo
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Piec konwekcyjno-parowy gazowy RETIGO B 611 i VISION BLUE z natryskowym wytwarzaniem pary w komorze. Wsad - 6 pojemników GN 1/1 + jeden dodatkowy - na GN o mniejszej głębokości. Samoczynne mycie.

Techniki gotowania:

  • gorące powietrze 30 – 300 °C
  • funkcja kombi - gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
  • bio-gotowanie 30 – 98 °C
  • pieczenie nocne - oszczędność czasu, energii i pieniędzy
  • timer półek - możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce
  • regeneracja, system bankietowy - obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw serwowania
  • delta T pieczenie/gotowanie - nieprzeciętne dobranie parametrów pieczenia obszernych mięs
  • pieczenie niskotemperaturowe - nieznacznej utracie wagi, ulepszona soczystość i smak
  • Cook & Hold - po zakończeniu obróbki termicznej, piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania
  • Golden Touch - funkcja zapiekania z skutkiem znakomitej złotobrązowej i chrupkiej skórki
  • sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie - specjalne programy dla innowacyjnej gastronomii
  • samoczynny przedgrzew
  • samoczynne chłodzenie
  • manualne nawilżanie
  • samoczynny start
  • Easy Cooking


Wyposażenie:

  • automatyczne mycie
  • książka kucharska - 1000 programów po 20 kroków
  • rekuperator
  • AHC (Active Humidity Control) - samoczynna regulacja wilgotności
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) - szybkie generowanie nasyconej pary
  • ACM - system samoczynnego zarządzania objętością
  • potrójna szyba w drzwiach - małe straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi
  • dwukierunkowe obroty wentylatora - świetnie równomierny efekt pieczenia
  • automatyczna klapka - zastrzeżony system usuwania wilgoci, dla uzyskania ulepszonej chrupkości i nadzwyczajnego koloru
  • 7 prędkości wentylatora - skrupulatne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
  • Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i rozszerza bezpieczeństwo
  • taktowanie wentylatora - 3 kroki dla jeszcze większej równomierności
  • konkretna klamka - komfortowe i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
  • prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody
  • 6 punktowa sonda gotowania - dokładne pieczenie, stała kontrola temperatury w środku potrawy
  • stal nierdzewna AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonanie z warstwą o podwyższonej trwałości
  • chemicznie wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki dla nieskomplikowanego czyszczenia


części sterujące:

  • Vision Touch Controls - 8 calowy barwny dotykowy panel sterujący, proste i intuicyjne sterowanie
  • MyVision - maksymalna personalizacja menu, wszystko co Ci trzeba na głównym ekranie
  • dotykowy panel sterujący - niezawodne i prędkie sterowanie w każdych warunkach, brak składników mechanicznych
  • funkcja Learn - piec zapamiętuje bieżący program i zezwala na jego zapisanie

Serwis:

  • System HACCP - łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych
  • SDS System diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach
  • Port USB - nieskomplikowane rejestrowanie albo wczytywanie informacji
  • Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową

Uwaga:

cena pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje pojemników i rusztów GN.

Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu pieca po 12 miesiącach od zakupu.

Montaż urządzenia musi być wytworzony przez autoryzowany lub certyfikowany serwis RM Gastro pod rygorem utraty gwarancji.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne