Piec konwekcyjno-parowy gazowy maxx pro EasyTouch 10+1x1/1GN producenta Convotherm. Pokrywa wykonana ze stali rdzoodpornej. Wytwarzanie pary z zastosowaniem bojlera. Wszystkie komponenty, z którymi użytkownik ma kontakt zostały wytwarzane w technologii HygienicCare. Wytwarzane z innowacyjnego materiału wzbogaconego jonami srebra. Gwarantuje to stałe antybakteryjne działanie. Piec posiada system ACS+, który zapewnia nieprzeciętne nasycenie parą, dopasowanie wilgotności oraz prędkie i równomierne rozprowadzanie ciepła dla wszystkich potrwa. Zakres temperatury od 30 °C do 250 °C. Odległość między prowadnicami wynosi 68 mm.
Sterowanie odbywa się przy pomocy 10-calowego panelu dotykowego TFT. Piec zezwala na gotowanie na parze w temperaturze od 30 do 130°C, pieczenie z nawilżaniem w temp. Od 30 °C do 250 °C i tryb konwekcyjny z równomiernym rozprowadzaniem ciepła w temp. Od 30 °C do 250 °C, na dodatek piec znakomicie nada się do regeneracji wcześniej przygotowanych potraw i grillowania. Funkcja TrayTimer zapewnia możliwość regulacji czasu dla rozmaitych potraw pieczonych w tym samym czasie w komorze pieca. Drzwi pieca posiadają potrójną szybę i zawiasy po prawej stronie. W środku zostały zamontowane wentylatory z 5-stopniową regulacją obrotów i oświetlenie LED. Dodatkowo piec wyekwipowany jest w dokładną sondę wielopunktową do pomiaru temperatury. W piecu został także zamontowany prysznic usprawniający czyszczenie. Piec ma łączność WiFi i LAN.
Piec jest przygotowany do pracy z gazem ziemnym G20. Moc gazowa wynosi 21 kW.
- Crisp&Tasty, BakePro, HumidityPro - odwilżanie, funkcja pieczenia, a także nawilżanie na 5 poziomach,
- samoczynny system mycia ConvoClean+ z trybami eco, kanon i express,
- funkcja grillowania i regeneracji produktów.
- do 399 edytowalnych programów pieczenia w 20 krokach.
- port USB pozwalający aktualizację, wgrywanie profili gotowania.
- funkcja wstępnego nagrzewania oraz funkcja schładzania.
- funkcja Press&Go - szybkie ustawianie wcześniej zapamiętanych ustawień
Uwaga:
artykuł na zamówienie. Czas wymagania ustalany przy składaniu zamówienia.