Piec konwekcyjno-parowy gazowy maxx pro EasyTouch 6+1x1/1GN firmy Convotherm. Pokrywa produkowana ze stali nierdzewnej. Wytwarzanie pary z użyciem bojlera. Wszystkie części, z którymi użytkownik ma kontakt zostały wytworzone w technologii HygienicCare. Wykonane z postępowego materiału wzbogaconego jonami srebra. Gwarantuje to stałe antybakteryjne działanie. Piec posiada system ACS+, który zapewnia znakomite nasycenie parą, przypasowanie wilgotności, a także prędkie i równomierne rozprowadzanie ciepła dla wszelkich potrwa. Zakres temperatury od 30 °C do 250 °C. Odległość pomiędzy prowadnicami wynosi 68 mm.
Sterowanie odbywa się przy pomocy 10-calowego panelu dotykowego TFT. Piec umożliwia gotowanie na parze w temperaturze od 30 do 130°C, pieczenie z nawilżaniem w temp. Od 30 °C do 250 °C i tryb konwekcyjny z równomiernym rozprowadzaniem ciepła w temp. Od 30 °C do 250 °C, w dodatku piec wyśmienicie nada się do regeneracji wcześniej przygotowanych potraw oraz grillowania. Funkcja TrayTimer zagwarantuje możliwość regulacji czasu dla różnorodnych potraw pieczonych w tym samym czasie w komorze pieca. Drzwi pieca mają potrójną szybę i zawiasy po prawej stronie. We wnętrzu zostały zamontowane wentylatory z 5-stopniową regulacją obrotów oraz oświetlenie LED. Ponadto piec wyekwipowany jest w dokładną sondę wielopunktową do pomiaru temperatury. W piecu został także zamontowany prysznic usprawniający czyszczenie. Piec ma łączność WiFi i LAN.
Piec jest przygotowany do pracy z gazem ziemnym G20. Moc gazowa wynosi 11 kW.
- Crisp&Tasty, BakePro, HumidityPro - odwilżanie, funkcja pieczenia oraz nawilżanie na 5 poziomach,
- automatyczny system mycia ConvoClean+ z trybami eco, kanon i express,
- funkcja grillowania i regeneracji produktów.
- do 399 edytowalnych programów pieczenia w 20 krokach.
- port USB zezwalający aktualizację, wgrywanie profili gotowania.
- funkcja wstępnego nagrzewania i funkcja schładzania.
- funkcja Press&Go - prędkie ustawianie wcześniej zapamiętanych ustawień
Uwaga:
towar na zamówienie. Czas kryteria ustalany przy składaniu zamówienia.