Bemar stołowy BM-1120 o objętości 1xGN1/1 tworzony ze stali rdzoodpornej dedykowany do utrzymywania adekwatnej temperatury gorących potraw przy użyciu pojemników gastronomicznych GN1/1 o maksymalnej głębokości 20 cm. Po zaimplementowaniu specjalnych listw wspornikowych można stosować pojemniki GN o mniejszych rozmiarach (np. GN 2/3, GN1/2, GN1/3, GN1/4, GN1/6 lub GN1/9). Służymy pomocą przy wyborze adekwatnego zestawu pojemników z uwzględnieniem ilości i rodzaju przygotowywanych potraw jak dodatkowo specyfiki lokalu.
Regulacja temperatury w zakresie 30÷90ºC zezwala na sprężyste ustawianie odpowiedniej temperatury w zależności od potrzeb (dania ciepłe albo gorące). Bezpieczeństwo zagwarantuje termostat wyekwipowany w zabezpieczenie przed niekontrolowanym wzrostem temperatury.
Ponieważ bemar nastolny BM-1120 posiada jedną wspólną komorę, zalecamy w przypadku podgrzewania przy użyciu pojemnika mniejszego niżeli GN1/1, zasłonięcie pozostałej przestrzeni odpowiednią pokrywką albo pojemnikiem GN w celu ograniczenia strat grzejnych. Polecamy także modele z oddzielnym sterowaniem komór np. BM-2115, BMV-2115, BMV-2120.
Uwaga:
cena bemaru nie obejmuje pojemników GN.produkt na zamówienie