Bemar stołowy VL-11 o objętości 1xGN1/1 stworzony ze stali rdzoodpornej asygnowany do utrzymywania stosownej temperatury gorących potraw przy użyciu pojemników gastronomicznych GN1/1 o maksymalnej głębokości 15 cm. Po zastosowaniu specjalnych listw wspornikowych można stosować pojemniki GN o mniejszych wymiarach (np. GN 2/3, GN1/2, GN1/3, GN1/4, GN1/6 lub GN1/9). Służymy pomocą przy wyborze optymalnego zestawu pojemników z uwzględnieniem ilości i typu przygotowywanych potraw jak również specyfiki lokalu.
Regulacja temperatury w zakresie 30÷90ºC zezwala na sprężyste ustawianie optymalnej temperatury w zależności od potrzeb (dania ciepłe lub gorące). Bezpieczeństwo gwarantuje termostat wyekwipowany w zabezpieczenie przed niekontrolowanym wzrostem temperatury.
Ponieważ bemar nastolny VL-11 posiada jedną wspólną komorę, zalecamy w przypadku podgrzewania przy użyciu pojemnika mniejszego aniżeli GN1/1, zasłonięcie pozostałej przestrzeni odpowiednią pokrywką lub pojemnikiem GN w celu ograniczenia strat cieplnych. Polecamy także modele z oddzielnym sterowaniem komór np. BM-2115, BMV-2115, BMV-2120.
Uwaga:
cena bemaru nie obejmuje pojemników GN.towar na zamówienie