wykorzystanie palników dwukoronowych (2 pierścienie ognia) sprawia równomierne ogrzewanie dna naczynia, przez co powiększa się wydajność zastosowania gazu.
W wyposażeniu trzonu znajduje się zawór odcinający dopływ gazu w przypadku zgaśnięcia płomienia. Budowa trzonu – wyjmowana płyta podpalnikowa - w sposób pokaźny upraszcza utrzymanie urządzenia w czystości. Regulacja nóżek w zakresie do 2 cm zezwala na wypoziomowanie urządzenia.
W kuchnię wbudowano piekarnik gazowy PG 1 dedykowany do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Komora piekarnika dopasowana do rusztów i blach GN 1/1. W wyposażeniu piekarnika ruszt GN 1/1 i blacha o głębokości 4 cm.
Przy zaimplementowaniu dysz na gaz ziemny G20 moc cieplna palników wynosi 37.9 kW.
Przy zastosowaniu dysz na gaz płynny propan-butan moc grzejna palników wynosi 37.1 kW
Prosimy o wybranie rodzaju gazu zasilającego ze względu na montowaną w urządzeniu dyszę.