• Producent: Unox
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
Piec konwekcyjno-parowy BAKERTOP MIND.Maps ONE COUNTERTOP z inteligentnym sterowaniem elektronicznym. Piec jest zdolny do zarządzania z różnymi procesami gotowania, wyśmienicie nada się do gotowania na parze, gotowania w niskiej temperaturze, sous-vide, przyrumieniania potraw, grillowania, smażenia, regeneracji potraw, a także regeneracji na talerzu. Piec Unox doskonale nadaje się do pieczenia i gotowana ciast jednocześnie świeżych jak i mrożonych. Technika Unox Intensive Cooking gwarantuje idealne rezultaty w przyrządzaniu wszelkich potraw. Funkcja CLIMA.Control umożliwia ustawienie wilgotności od 10% do 100% i ciągły pomiar rzeczywistej wilgotności w komorze pieczenia. Maksymalny jednorazowy wsad do 50 kg. Piec konwekcyjno-parowy ma objętość 10 blach 60x40 cm. Rozstaw między prowadnicami wynosi 80 mm. Sprawność urządzenia dla poszczególnych potraw przy pełnym załadunku to tylko: 26 minut, aby ugotować ryż na parze, 28 minut, aby przygotować ziemniaki na parze, 20 minut dla kotletów wieprzowych.
Piec posiada zakres temperatury od 30 do 260 °C. Zagwarantuje także możliwość gotowania z sondą i funkcją Delta T. Pamięć urządzenia pozwala na zapisywanie 1000 programów gotowania w 9 etapach. Wewnątrz komory zamontowane zostało oświetlenie LED. Drzwi posiadają zawiasy po lewej stronie oraz podwójną szybę, która zagwarantuje ochronę przed poparzeniem podczas pracy urządzenia. Wyekwipowane są w zintegrowany panel sterowania 9". Przy drzwiach zamontowany jest system zbierania skroplin. Urządzenie ma 4-biegowy system wentylatorów i wysokowydajne elementy cieplne. Komora gotowania wytwarzana jest ze stali rdzoodpornej AISI 304, a jej zaokrąglone krawędzie usprawniają dokładne czyszczenie. Piec automatyczny system mycia ROTOR.KLEAN, zapewniający precyzyjne mycie urządzenia po eksploatacji i zintegrowany pojemnik na detergent DET&Rinse. Urządzenie posiada moduł Wi-Fi zezwalający na zdalne sterowanie i przesyłanie przepisów i innych danych. Ponadto urządzenie ma zaimplementowany port USB.
Piec posiada następujące funkcje:
  • DRY.Maxi - system zezwalający na prędkie usunięcie wilgotności z komory
  • STEAM.Maxi - system zapewniający wytwarzanie nasyconej pary wodnej.
  • AIR.Maxi - system zarządzający samoczynnie o zmianie kierunku i pulsacyjnym działaniem wentylatorów
  • CLIMALUX - zapewnia dokładną kontrolę wilgotności w komorze gotowania
  • RotorKLEAN - system przemywający z uzupełniającą możliwością uruchomienia płukania pieca dla usunięcia zapachów i smaków przygotowywanych wcześniej potraw.

Uwaga:

produkt na zamówienie. Czas wymagania ustalany przy składaniu zamówienia.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne