• Producent: Unox
  • Kategoria: Piece i płyty grzejne gastronomiczne
MIND.Maps BIG COMPACT, z inteligentnym sterowaniem elektronicznym. Nadzwyczajnie spełni oczekiwania w wypiekaniu pieczywa równocześnie mrożonego jak i świeżego oraz w przygotowywaniu zróżnicowanych potraw. Ponadto Piec Unox świetnie nada się też do gotowania na parze, gotowania w niskiej temperaturze, sous-vide, przyrumieniania potraw, grillowania, smażenia, regeneracji potraw oraz regeneracji na talerzu. Technologie Unox Intensive Cooking oraz Intelligent Performance idealne i powtarzalne rezultaty w przyrządzaniu wszystkich potraw. Samoczynne zarządzanie procesami gotowania zagwarantuje znakomite rezultaty nawet pod nieobecność wykwalifikowanego personelu. Kompaktowe rozmiary umożliwiają instalację pieca nawet w niewielkich kuchniach.
Piec ma zakres temperatury od 30 do 300 poziomów celsjusza. Gwarantuje także możliwość gotowania z sondą i funkcją Delta T oraz sondą MULTI.Point. Pamięć urządzenia pozwala na zapisywanie 1000 programów gotowania w 9 etapach. Wewnątrz komory zamontowane zostało świetlenie LED. Drzwi mają zawiasy po lewej stronie, a także potrójną szybę, która gwarantuje ochronę przed poparzeniem w trakcie pracy urządzenia. Przy drzwiach zamontowany jest system zbierania skroplin. Urządzenie ma sześć 4-biegowych wentylatorów. Komora gotowania stworzona jest ze stali nierdzewnej AISI 316L. Komora posiada zaokrąglone krawędzie ułatwiające czyszczenie. Piec automatyczny system mycia ROTOR.KLEAN, gwarantujący staranne mycie urządzenia po eksploatacji. Na dodatek piec ma funkcję automatycznego mycia tylnej pokrywy. Urządzenie ma moduł Wi-Fi zezwalający na zdalne sterowanie oraz przesyłanie przepisów i innych danych. Dodatkowo urządzenie ma zaimplementowany port USB. Piec konwekcyjno-parowy pomieści 20 pojemników GN 1/1. Wózek do pieca w zestawie. Rozstaw między prowadnicami wynosi 6,7 cm. System MIND.Maps umożliwia zarządzanie procesami gotowania bezpośrednio na wyświetlaczu urządzenia. System MISE.EN.PLACE umożliwia synchronizację wkładania blach, aby wszystkie potrawy były gotowe w tym samym czasie.
Piec ma następujące funkcje:
  • ADAPTIVECoocking - system zezwalający uzyskać powtarzalność wypieków niezależnie od wielkości wsadu. Artykuł finalny za każdym razem będzie taki sam. Zaleca się użytkowanie sondy MULTI.Point.
  • CLIMALUX - gwarantuje dokładną kontrolę wilgotności w komorze gotowania.
  • SMART.Preheating - system gwarantujący inteligentne wstępne nagrzewanie
  • AUTO.Soft - system zarządzający wzrostem temperatury, w taki sposób by uniknąć gwałtownego wzrostu temperatury w komorze gotowania.
  • SENSE.Klean - system oceniający stopień zabrudzenia, zezwalający na przypasowanie optymalnego programu mycia.
  • DRY.Maxi - system pozwalający na prędkie usunięcie wilgotności z komory
  • STEAM.Maxi - system zapewniający wytwarzanie nasyconej pary wodnej.
  • AIR.Maxi - system zarządzający automatycznie o zmianie kierunku i pulsacyjnym działaniem wentylatorów
  • PRESSUER.Steam - kontroluje nasycenie i temperaturę pary w komorze.
  • RotorCLEAN - system przemywający z dodatkową możliwością uruchomienia płukania pieca dla usunięcia zapachów i smaków przygotowywanych wcześniej potraw.
  • CLIMA.Control - funkcja umożliwiająca ustawienie 10% wzrostu wilgotności lub suchego powietrza.

Uwaga:

cena pieca konwekcyjno-parowego nie obejmuje rusztów, blach i pojemników GN. Produkt na zamówienie. Czas realizacji ustalany przy składaniu zamówienia. Piec dostarczany bez kabla i wtyczki.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Piece i płyty grzejne gastronomiczne