Elektryczny piec konwekcyjny z nawilżaniem BAKERLUX MANUAL BIG ze sterowaniem manualnym. Piec Unox doskonale pasuje do pieczenia i gotowana ciast zarówno świeżych jak i mrożonych. Maksymalny jednorazowy wsad do 90 kg. Wydajność urządzenia dla poszczególnych potraw przy pełnym załadunku to tylko: 16 minut, aby upiec 35 kruchych ciasteczek oraz 24 sztuki chleba, 28 minut, żeby gotowe były 24 sztuki biszkoptu.
Piec posiada zakres temperatury od 80 do 260 °C. Wewnątrz komory zamontowane zostało oświetlenie LED. Drzwi mają zawiasy po lewej stronie, a także podwójną szybę, która gwarantuje ochronę przed poparzeniem podczas pracy urządzenia. Przy drzwiach zamontowany jest system zbierania skroplin. Urządzenie posiada 2-biegowy system wentylatorów. Komora gotowania stworzona jest ze stali rdzoodpornej AISI 304, a jej zaokrąglone krawędzie upraszczają dokładne czyszczenie. Piec konwekcyjny pomieści 16 blach 60x40 cm. Prowadnice boczne posiadają kształt litery L. Rozstaw między prowadnicami wynosi 80 mm.
Piec ma następujące funkcje:
- DRY.Plus - system zezwalający na prędkie usunięcie wilgotności z komory
-
- STEAM.Plus - system natychmiastowego nawilżania komory, już od 80 ° C
- AIR.Plus - system zarządzający samoczynnie o zmianie kierunku i pulsacyjnym działaniem wentylatorów
Uwaga:
produkt na zamówienie. Czas wymogi ustalany przy składaniu zamówienia.